Зареждане

Уитакър: За да победиш дю Плеси, трябва да си готов да умреш

Уитакър: За да победиш дю Плеси, трябва да си готов да умреш
Публикувано на: Август 23, 2024 в 20:00 ч
UFC номер три в средна категория Робърт Уитакър (26-7) коментира битката между шампиона в средна категория Дрикус дю Плеси (22-2) и бившия шампион в средна категория Израел Адеасня (24-4).

Дрикус победи Адесаня чрез събмишън в четвъртия рунд. Битката се проведе на 18 август на UFC 305 в Пърт, Австралия. Загубата беше втора поредна за Адесаня, който не успя да се върне на трона в дивизията, която някога доминираше.

Уитакър е губил от Адесаня и дю Плеси в кариерата си. Той се готви за битка с Хамзат Чимаев, която ще се проведе през октомври в Абу Даби. Робърт се надява, че победата над чеченеца ще го превърне в претендент за титлата в категорията.

"The Reaper" признава, че дю Плеси е корав и трябва да си готов да умреш, за да го победиш.

„Адесаня беше в невероятна форма, една от най-добрите в кариерата му. Но Дрикус, човече, той е корав. Той е толкова неудобен, но въпреки това си върши работата. Напада те с юмруци, сякаш си откраднал нещо от него. Това обаче работи. Нямам идея как иначе да го характеризирам. Би се вписал точно в сбиване във всяка кръчма в Сидни. 

Мисля, че той залагаше на борбата и не мислеше, че Адесаня има толкова добра защита от тейкдаун. Когато Адесаня се изправи, Дрикус беше шокиран. Дю Плеси е уморен. но този пич се бие уморен през цялото време. Умореният Дрикус и неумореният Дрикус са един и същ боец, нищо не се променя. Този човек е истински войн. 

Знам това от първа ръка, защото се бих с него и той ме победи. Виждате всички удари на Дрикус, избягвате ги и смятате, че са твърде бавни. И тогава той започва да намалява дистанцията малко повече, започва да поема малко повече рискове и те хваща. Този човек има сила в ръцете и успя да победи Адесаня. Знам какво е необходимо, за да победиш Дрикус. За да победиш дю Плеси, трябва да си готов да умреш.,“ каза Уитакър в MMArcade Podcast

Ще видим ли реванш между дю Плеси и Уитакър ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес