Зареждане

Махачев няма влиянието на Хабиб! Уволнението на Тухугов го доказва

Махачев няма влиянието на Хабиб! Уволнението на Тухугов го доказва
Публикувано на: Март 2, 2023 в 10:00 ч
По всичко личи, че бойците от отбора на Хабиб Нурмагомедов вече няма да имат специално отношение в най-добрата ММА лига в света.


Не може да се каже, че е това сензация. UFC имаха всички основания да се разделят със Зубайра Тухугов много по-рано. Но пред очите на Дейна Уайт винаги стоеше Нурмагомедов, който имаше невероятно влияние върху Дейна и хората в UFC.

Хабиб държеше здраво юздите, не позволяваше на своите съотборници да се отпуснат. И беше безполезно да се спори с него, защото просто Хабиб имаше толкова голям авторитет.

Бившият шампион на UFC в лека категория буквално излъчваше не само самочувствие, но и някаква невероятна сила, която не позволяваше на хората да се съмняват в него. Тази аура беше подкрепена и от успеха на бойците в отбора.

Умар и Усман Нурмагомедови не просто се смятат за едни от най-силните бойци в света, но и Ислам Махачев е на крачка от това да си осигури такъв статут. Той трябваше да е най-добрият след победата над Алекс Волкановски, но за съжаление остана на 2-рото място в класирането.

Тухугов не беше от най-сериозните бойци и изглеждаше като слабостта в този отбор. До 25-26-годишна възраст той успя да поддържа успешно бойно ниво, което не е изненадващо, когато вашият треньор е Абдулманап Нурмагомедов.

Но с течение на времето, Тухугов се изправи пред проблема със свалянето на килограмите. Зубайра се провали на няколко претегляния, освен това получи дисквалификация за атаката над Конър Макгрегър в това запомнящо се сбиване след битката с Хабиб.

И тогава за първи път Хабиб показа, че има достатъчно влияние върху организацията, за да извади от нея решенията, от които неговият отбор се нуждаеше. Той заяви, че докато атлетическата комисия на щата Невада не отмени решението, той няма да влезе в клетката. Случаят беше потулен, всичко се нормализира.

Тогава Дейна обеща, че ще уволни Тухугов, но Хабиб каза, че ще си тръгне заедно с него. Излишно е да казваме, че Тухугов не беше уволнен през 2018 година. Но проблемите продължаваха да преследват Зубайра.


Той започна последователно да се проваля на кантара. Победите над средняците в UFC не бяха достатъчно убедителни, за да разчитат на голямо издигане в класацията. Тухугов не впечатляваше в клетката, както и извън нея. Той нямаше специални перспективи пред себе си.

Отсъствието на Хабиб в решаващия етап от подготовката за битките засегна както Махачев, така и Тухугов. Първият сам призна, че му е било трудно без Хабиб в ъгъла в ключовите моменти от битката. Зубайра от своя страна се премести от категория перо в лека категория, но и там се провали на кантара.

Той загуби от Бренър с разделно решение, а UFC решиха повече да не бъдат толерантни към изцепките му. Като цяло странната история на Тухугов в UFC приключи. И изглежда, че с всяка битка ще бъде по-трудно за момчетата от Eagle Team, защото ефектът от тяхната изключителност ще се стопи.

Ще има все по-малко специално отношение към тях. И колкото по-дълго Хабиб е на дистанция от събитията, толкова по-слаб ще бъде ефектът от завръщането му. Вижда се, че Ислам не може да е влиятелен колкото Хабиб, въпреки че и той е шампион в лека категория.

Просто Нурмагомедов беше различен звяр.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес