Зареждане

5 причини които показват, че Khabib Nurmagomedov ще победи Conor McGregor

5 причини които показват, че Khabib Nurmagomedov ще победи Conor McGregor
Публикувано на: Август 11, 2018 в 10:11 ч
UFC наскоро шокира феновете като обяви дългоочакваната битка между Khabib Nurmagomedov и Conor McGregor, която ще се състой на UFC 229 в Лас Вегас през октомври. Битката беше обявена на пресконференция и беше посрещната с бурни овации от феновете, които избухната също и в социалните мрежи.

От няколко години се спекулираше за битка между двамата и сега двете икони в бойните спортове ще приключат враждата си в клетката. И докато Conor McGregor притежава поразяваща лява ръка, страхотна прецизност, движения и може да нокаутира всеки, то Khabib има не по-малък арсенал от оръжия, които биха могли да му помогнат в битката.

В тази статия ще разгледаме 5 причини, които които накланят везните в полза на Khabib в битката с McGregor:

5. Граплинг:Всеки, който познава играта на дагестанеца е наясно, че той е един от най-добрите граплъри в света. Той е безмилостен и пренесе ли битката на земя играта свършва. Той е двукратен шампион по бойно самбо. Khabib е тренирал цял живот под ръководството на баща си, който е Почетен майстор на спорта на СССР. Nurmagomedov е кошмар за всеки боец, който не е тренирал или не се справя добре с борбата.


4. Натиск:Няма много бойци, които могат да окажат натиск върху противниците си и да ги преследват като зомби, докато трае битката. Khabib обаче умее това и винаги преследва опонентите си и не им дава време да си поемат дъх. McGregor  не се е бил с боец като Khabib, който постоянно оказва натиск върху опонента си и го преследва до края на сирената.

3. ИЗДРЪЖЛИВОСТ:Conor McGregor не се слави с голяма издръжливост и вече сме виждали, че ако не успее рано да довърши опонента си Conor забавя значително темпото в по-късните рундове. Вече видяхме това в двете му битки с Nate Diaz и също в тази срещу Floyd Mayweather. Oт друга страна обаче Khabib трудно показва умора и може би това е защото не приема много щети, но все пак всеки човек в даден момент изпитва изтощение. Nurmagomedov тренира от малък в суровите условия на родния си Дагестан и може би това е в основата на неговата издръжливост.

2. Психическа сила:


Ако се биеш с боец като Conor McGregor трябва да си готов за огромна доза от психически атаки, които ирландецът ще стовари върху теб на пресконференциите. Доста бойци се ядосват и губят фокуса си върху двубоя още на пресконференцията. Отново Khabib е различен и що се отнася до този показател и когато го питат как ще понесе тези атаки Khabib отговаря, че ще е смирен и ще се контролира, защото има много хора, които го следват и иска да е пример за тях.

1. Не е бил нокаутиран и може да поема удари:
В 26 битки, което се равнява на около 70 рунда - Khabib рядко е бил затрудняван в клетката, като изключим битката с Michael Johnson. В тази битка Johnson успя да удари Khabib, което накара дагестанецът да забави хода си, но след кратко отново пое инициативата и го наказа жестоко. Nurmagomedov обаче никога не е бил нокаутиран и това е голям + за него. Ако Khabib покаже желязна брадичка срещу McGregor това определено ще демотивира ирландецът и ще го разколебае сериозно в битката.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес