Зареждане

Мат Браун потвърждава убеждението си, че Конър Макгрегър 'никога няма да се върне' в UFC

Мат Браун потвърждава убеждението си, че Конър Макгрегър 'никога няма да се върне' в UFC
Публикувано на: Юни 19, 2024 в 07:22 ч
Мат Браун никога не е бил напълно убеден, че ще видим двубой с Конър Макгрегър на UFC 303.

След почти три години на рафта "Mystic Mac" беше готов за дългоочаквания сблъсък с бившия шампион на Bellator "Iron" Майкъл Чандлър на 29  юни. За съжаление това вече не е така, след като Макгрегър се оттегли от състезанието поради неразкрита контузия

С несигурността около естеството на контузията на Макгрегър, Браун се чувства още по-уверен в първоначалното си убеждение, че ирландецът никога повече няма да се състезава в октагона. 

"Никога преди не съм бил уверен, че той ще се върне", каза Браун. "Не ме шокира, когато видях, че той отпада от този двубой. Не, все още съм на същото мнение - той никога няма да се върне.

"Казвам същото, което казах и преди, надявам се той да докаже, че греша. Надявам се да греша. Бих искал да видя Конър да се бие отново. Бих искал да го видя да направи истински тренировъчен лагер с истински тренировъчни партньори, да се напъне здраво, да се върне към великия Конър, който беше преди. Бих искал да видя това. Мисля, че много хора биха искали да видят това. Това не се случва."


Браун би искал да види как Конър Макгрегър доказва, че не е прав, но "Immortal" смята, че Макгрегър би се справил по-добре, ако премине към бокса. Не само че ще понесе по-малко щети, но и вероятно ще получи много по-голямо възнаграждение за усилията си. 

"Забележете, че казах "може би той ще докаже, че греша", и си спомням, че когато вие съобщихте тази новина, първото нещо, което казах, беше: "Ще повярвам, когато го видя", каза Браун. "Казах, че може би той ще докаже, че греша. Все още бих казал същото нещо. Просто няма смисъл той да се бие отново. Ако ще се бие отново, това трябва да е в бокса. Няма да му се налага да се притеснява толкова много за подбедрицата. Мисля, че най-вероятно това, което се случва тук, е, че подбедрицата не му е комфортна, титанът или каквато и да е пластина, която са поставили там, не се чувства комфортно и той изпитва затруднения с нея.

"Минаха три години. Не би трябвало да се налага да се възстановяваш от каквато и да е контузия в продължение на три години. Все още не съм убеден, че той някога ще се бие отново с UFC. Може би ще се занимава с нещо друго. Ако го направи, мисля, че това трябва да е бокс. Той не е лош боксьор. Няма да се състезава с Флойд Мейуедър никога, но е приличен боксьор. Мисля, че му предстоят някои добри мачове."

Браун не може да разбере защо милионерът Конър би избрал да наказва още тялото си

Освен опустошителната контузия на крака и отговорностите на бащата, Браун смята, че парите са най-голямата пречка за ирландеца. 

Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт изрази подобно мнение, като отбеляза, че когато имаш боец с милиони в банката и множество доходоносни начинания извън битките, за него няма голям стимул да подлага тялото си на изпитания.

"Казвал съм го много пъти - защо би се върнал?" Браун заявява: "Не мога да разбера защо. Той е натрупал голяма част от нетното си състояние извън UFC. Той вече е изградил своята марка в UFC. Той няма какво да доказва, ако се върне в UFC. Разбира се, това ще бъде страхотна история и имиджа му ще се увеличи още повече, ако се върне и спечели още един шампионски пояс. Аз не виждам това да се случи, вие не го виждате, никой не го вижда.

"Разбира се, ако Конър наистина го иска и наистина се уедини в тежък тренировъчен лагер и доведе някои силни момчета, не го подценявам. Но колко мотивиран ще бъдеш да го направиш, когато имаш 500 милиона долара в банката?"


Вместо да видят "най-голямото завръщане в историята на бойните спортове" на Конор Макгрегър, феновете ще получат реванш за титлата в лека тежка категория, тъй като действащият носител на титлата Алекс Перейра и претендент № 1 в ранглистата Иржи Прохазка влизат в 16-дневно предизвестие, за да продължат битката си на UFC 295

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес