Зареждане

Професионален MMA боец ви предлага седем съвета за подобряване на ударите

Професионален MMA боец ви предлага седем съвета за подобряване на ударите
Публикувано на: Януари 6, 2016 в 07:35 ч

Каква е правилната техника, за да нанесете удар право в лицето на някого?

Този въпрос първоначално се появявява в Quora, социална мрежа за споделяне на знания, където непреодолими въпроси намират своя отговор от хора с уникални прозрения.

Ето и още няколко въпроса от Quora: Какъв е най-правилният начин за удар по боксова круша?;  Кои са най-ефективните комбинации от удари?

Отговор на тези въпроси дава Nate Moore, професионален ММА боец от Strikeforce:
 

Не удряйте съперника си в горната половина на главата му

 
Шансът да нараните ръцете си, ако се целите там е много голям. Вместо това се стремете към гърлото му. Ако го ударите някъде близо до челюстта, адамовата му ябълка, устата или носа, той несъмнено ще усети пронизваща болка, но ръката ви няма да псотрада.
 


Нанасяйте прави удари

 
Повечето хора се хвърлят диво в боя, но най-късото разстояние между две точки е правата линия. Стремете се да нанасяте удари директно от Вашето лице към неговото. 
 

Ударът ви трябва да започне от почти вертикална позиция

 
По време на нанасянето му юмрукът ви трябва да се завърти по такъв начин, че палецът ви да сочи перпендикулярно към земята в момента на достигането до целта. Това е от изключително значение при нанасянето на прави удари. Така ударът Ви ще има по-голяма сила, а и е по-малко вероятно да се контузите.
 

Отпуснете горната част на тялото, като наблегнете на по-голямата бързина и скорост на ударите, отколкото на тяхната сила

 
Един бърз удар е много по-ефективен, в сравнение с удар с по-малка скорост. Отпуснатата горна част от тялото ще ви спомогне за увеличаване на скоростта. Ръцете ви не трябва да са напрегнати преди удар, понеже това само ще доведе до ненужно изразходване на енергия.
 

Завъртете тялото си
  

Използвайте въртящия момент на тялото си -  за да е прецизен удара ви се налага да завъртите талията и ханша си едновременно. По този начин ще добавите допълнителна скорост и мощност на удара. Внимавайте обаче да не се наведете прекалено напред, тъй като това може да доведе до загуба на равновесие.
 

Докато нанасяте удар с единия юмрук, пазете лицето си с другата си ръка
  

И не забравяйте – палецът ви трябва да сочи надолу докато удряте.
 

Ако забравите да пазите лицето си с другата си ръка, Вие рискувате да бъдете подложени на контраатаките на противника си и дори да бъдете нокаутирани

 
Веднага след като нанесете удар приберете юмрука си пред лицето, тъй като най-вероятно вашия опонент също ще се опита да атакува.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес