Най-големият сайт за бойни спортове

       

5 движения при самоотбрана, които всеки трябва да знае

5 движения при самоотбрана, които всеки трябва да знае
Публикувано на: Април 16, 2017 в 17:29 ч
 
Едно от основните предимства на това да изучаваш бойни изкуства е умението да се отбраняваш. И самочувствието и увереността, че си способен да го сториш, когато обстоятелствата го наложат. В крайна сметка, колкото и човек да се опитва да избегне конфликта на всяка цена, понякога не всичко зависи от собственото ти желание да се опазиш от физическа конфронтация.


Има и сериозни разлики в това да демонстрираш уменията си в залата и да го правиш в реална ситуация извън нея. Например - в залата можеш да разчиташ на меко падане, докато на улицата си застрашен от това да се строполиш директно върху твърдия цимент. Да не говорим и за това, че на улицата никога не можеш да знаеш, колко далеч може да стигне противникът ти в опита си да те нарани.

И така, по същество - ако попаднете в реална ситуация на улицата, как решавате кои техники да използвате в самия момент и кои да оставите в залата?

Своите съвети в тази насока дава инструкторът на fightTIPS Shane Fazen, който, заедно със съпругата си Marie, ни показва пет ефективни движения при самоотбрана, които всеки трябва да има в своя арсенал.

По време на видео урока ще научите и техники, които ще ви помогнат да контролирате дистанцията. Ще разберете защо трябва да използвате и удари с отворена ръка, както и какви събмишън движения обикновено бихте могли да приложите в уличен бой.

Вижте любопитното видео, което може да ви бъде и много полезно:

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

5 уникални ключа за самоотбрана

5 уникални ключа за самоотбрана
Бразилското джиуджицу е изключително сложно бойно изкуство - има техники, които се използват главно за целта на спорта, но има и такива, които биха ви спасили в неприятни моменти на улицата.
Статии » ноември 30, -1 (0)
цялата статия

Забавна проба на женските тактики за самозащита

Забавна проба на женските тактики за самозащита
Самозащитата е интересен елемент от смесените бойни изкуства и въпреки че има някои наистина невероятни инструктори с много опит, има и доста шарлатани.
Статии » май 16, 2018 (1)
цялата статия
Мнения в Facebook