Зареждане

11 храни, които ще те отърват от всички болежки

11 храни, които ще те отърват от всички болежки
Публикувано на: Октомври 15, 2012 в 20:21 ч

Снимка: wikimedia.org

На кого му е притрябвало да взима разни лекарства, когато само с помощта следните 11 храни могат да се лекуват сред най-разпространените болежки. Ето ги и тях самите:
 
1. Болка в мускулите
 
Решението: Вишни - една купичка или 2 чаши сок дневно, преди и по време на тренировка.
 
Действието: Съдържа същите противовъзпалителни ензими както и ибупрофена, не причинява потенциалните за лекарството бъбречни и стомашни странични ефекти.
 
2. Загуба на паметта
 
Решението: Слънчогледово семе - четвърт купичка дневно.
 
Действието: Заредените с витамин Е семена ще предпазят невроните в мозъка ти от оксидативен стрес, което означава по-добра памет за по-дълго време.
 
3. Малки мускули
 
Решението: Ябълки - по една на ден.
 
Действието: Не забравяй да оставяш обелката - пълна е с урсолова киселина, която стимулира произвеждането на инсулиноподобен фактор на растежа (IGF-1), както и самия инсулин - 2 хормона с изключителна важност, щом стане дума за правене на мускули.
 
4. Трудна концентрация
 
Решението: Яйца - едно дневно.
 
Действието: Яйцата са изключително богати на холин (витамин B4), вещество, което подобрява способността на мозъка да изпраща команди до всяка част от тялото, като през това време поддържа структурата на мембраните на мозъчните ти клетки.
 
5. Застаряваща кожа
 
Решението: Портокали - по един на ден или 200ml сок.
 
Действието: Витамин С помага на тялото ти в производството на колаген - протеин, който поддържа кожата ти еластична.
 
6. Депресия 
 
Решението: Кафяв ориз - една купичка готвен ориз дневно.
 
Действието: Въглехидратите помагат за регулирането на отделянето на серотонин, ключов за управлението на емоциите невротрансмитер, който също така потиска безпокойството. Сложен въглехидрат като кафевия ориз е най-добрия вариант за храна с високо съдържание на въглехидрати и същевременно малко количество калории.
 
7. Безсъние 
 
Решението: Пиле - около 100 грама на ден.
 
Действието: Триптофанът често бива спряган с пуешкото, но пилето съдържа повече от аминокиселината, нужна на тялото ти при отделянето на подпомагащия съня хормон - мелатонин.
 
8. Подпухнали очи
 
Решението: Зелен чай - по една чаша на ден след хранене.
 
Действието: Въпросната подпухналост, която създава тъмните кръгове под очите често е причинена от задържането на течности. Зеленият чай е диуретик, който ще понижи нежеланите подутини по цялото тяло. 
 
9. Разстроен стомах
 
Решението: Мента - дъвчи по 1-2 листа след вечеря.
 
Действието: Ментата от край време се спряга с възможността й да улеснява храносмилането. Тя също така облекчава възпалителните болки в Стомашно-чревния тракт.
 
10. Липса на енергия
 
Решението: Банани - по един на ден.
 
Действието: Богатият на натрий плод е и незаменим източник на магнезий - ключов елемент в производството и съхранението на енергия.
 
11. Безпокойство
 
Решението: Фъстъци - четвърт купичка всеки ден.
 
Действието: Ако тялото ти не произвежда достатъчно гама-аминобутиричка киселина (GABA), мозъкът ти е по-склонен да се поддаде на безпокойството. Фъстъците са един от най-добрите, както и вкусни, източници на глутамин - аминокиселината, нужна за производството на GABA.
 
Следващият път, когато усетиш, че нещо нередно се случва с тялото ти, преди да посегнеш към хапчетата, се замисли дали не можеш да се възползваш от това, което природата ти предлага като лек. Можеш да бъдеш сигурен, че няма да сбъркаш, а и няма какво да губиш.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес