Зареждане

'Стенка на стенку' или една брутална, но древна руска традиция

'Стенка на стенку' или една брутална, но древна руска традиция
Публикувано на: Ноември 29, 2016 в 16:10 ч
 
“Стенка на стенку” на руски език означава “стена срещу стена”. Това е древен обичай за юмручен бой, който датира още от 13-и век, възниквайки в руските села от това време. Твърде възможно е обичаят да е възникнал като средство за почитане на славянския бог Перун, който е бил считан за закрилник на войниците.


Имало е три основни метода за юмручен бой в древна Русия: един на един, един срещу всички (“sceplyalka-svalka”) и вече споменатия “стенка на стенку”. Последният от тях може да приобщи и над стотина участници, създавайки едно същинско меле. Боят винаги е уреден и насрочен предварително, като участниците могат да бъдат и неравен брой, но разликата не бива да е твърде голяма.

Според съвременните правила на “стенка на стенку”, има някои определени неща, които не са позволени. Например, участниците не могат да носят със себе си тежки предмети. Нямат право и да удрят съперници, които са на земята, макар и от това видео да се вижда, че не всички спазват това правило. Да хващаш опонента си за дрехите също е забранено. В днешно време, много банди и футболни хулигани прибягват до “стенка на стенку”, за да изгладят различията си или просто за да си повдигнат адреналина.

В това видео можете да видите “стенка на стенку” в действие. Почти 40 млади мъже, облечени единствено в черно и бяло, за да могат да се различават, се впускат в брутална юмручна битка. Както сами ще видите, тук правилата, засягащи хората на земята, не важат ни най-малко. Дори те го отнасят по брутален начин. “Черният” отбор пък се оказва по-силен, бързо стопявайки съпротивата на “белия”.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес