Зареждане

Интересни кардио упражнения

Интересни кардио упражнения
Публикувано на: Януари 6, 2012 в 09:00 ч
Снимка: wikimedia.org


Тичането на пътечката кара ли те да се чувстваш като хамстер в колело? Ако да, май е време да промениш нещо в тренировъчния си план. И то не само защото ти е скучно.

"Тялото не е устроено да тренира на пътечка с колан или пък да извършва повтарящи се продължително време движения," споделя Дан Джон, фитнес инструктор в Калифорния и автор на "Никога не се предавай". Така че опитай едно от предложените от Дан упражнения, описани по-долу. Или още по-добре - опитай всичките.

Ще изгориш много мазнини и ще подобриш представянето си в залата драстично. Но най-добрата част е, че няма да имаш нужда да си намираш различни средства да се развличаш, докато тренираш - ще бъдеш прекалено зает да влизаш във форма.

интересни кардио упражнения


Тренировката със странното име "55"
Започни с правенето на един клек със собствено тегло и 10 лицеви. Почини 30 секунди и след това направи 2 клека и 9 лицеви. Постепенно трябва да стигнеш до 10 клека и 1 лицева. Ще си направил 55 повторения от всяко упражнение, когато приключиш (ще си тренирал сърдечно-съдовата система като от аеробно упражнение и ще напомпаш мускулите си като от една силова тренировка).

10-метрови спринтове
Намери място в залата, където можеш да тичаш 10 метра. Щом покриеш разстоянието, почини си толкова, колкото да вдишаш и издишаш веднъж през носа. Продължи упражнението - дишайки нормално, когато тичаш, и вкарване на дишане през носа, когато правиш паузата, докато вече не можеш да дишаш през носа. "Изисква се повече труд, отколкото дишането през устата - дори по време на почивка, което увеличава натоварването от упражнението," казва Джон. Резултатът: повече резултати за по-малко време (и разстояние), отколкото на пътечката.
 


Jumping-Jack пирамида
Направи колкото можеш jumping jacks за 10 секунди. Почини за същия период от време. След това направи колкото можеш jumping jacks за 20 секунди. После пробвай скачаш 30 секунди, последвани от 30-секундна почивка. Сега, след като си стигнал до тук, се върни до началото на пирамидата (30, 20, 10). Повтори 3 пъти. Това ще промени мнението ти за jumping jacks завинаги.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес