Зареждане

25 години по-късно Big Nog откри шофьора, който го прегази

25 години по-късно Big Nog откри шофьора, който го прегази
Публикувано на: Декември 30, 2012 в 20:39 ч
Снимка: wikimedia.org
На 11-годишна възраст MMA боецът, Antonio Rodrigo Nogueira е бил прегазен от голям камион, с тежест над 5 тона. На 36-годишна възраст, бившият шампион на UFC и PRIDE, се срещна с шофьора.

Кой може да си представи, че най-голямата му битка е била едва на 11-годишна възраст? Frank Mir, който счупи ръката му със събмишън в UFC 153 и свръх-тежкия Bob Sapp, който го залепи за земята в PRIDE през 2002-ра дори не са близко до това, през което е минал малкия Nogueira. В първата му битка, шампионският колан е бил животът му, а след това винаги е показвал волята си за победа в клетката.
 
"Господ ни помогна," казва Big Nog. "Щеше да е много жалко да спра с всичко на 11 години. Благодаря на баща ми и братята ми, които ми дадоха много сили. Тази подкрепа беше много ажна за мен. Носих я в себе си и успях да преодолея много неща."

Денят започнал с празненство. Семейството на Nogueira се събрало в къщата на приятели, за да отбележат рожден ден на техен близък. Rodrigo и братът му близнак, Rogerio, си играли с други деца на тяхната възраст. Камионът спрял пред къщата и всички се покатерили по него за да си играят.
 
"Забавлявахме се," разказва Big Nog. "От любопитство скочихме в отворения камион, а малко след това шофьорът потегли. Шофьорът се развика да слизаме и всички скочиха отстрани, а аз скочих от долу. Беше по-лошо от всичките ми двубои до сега."

Когато Rodrigo скача, той пада на гърба си и се вцепенява от ужас, когато вижда, че камионът тръгва в неговата посока. Брат му, Rogerio, се опитва да предупреди шофьора, но без успех. Следващите секунди остават в съзнанието на двамата завинаги.
 
"Видях как колелата започнаха да го застъпват бавно," спомня си Little Nog. "От краката и нагоре. Адреналинът му беше толкова много, че той не усещаше болка, но веднага след това припадна."

Техният чичо, който е лекар и е бил на празненството, веднага е оказал първа помощ. Nogueira е бил закаран в болницата, където медицинският екип е бил в готовност, да се опита да спаси живота на момчето.
 
"Господ го спаси," убеден е бащата на боеца, Hamilton. "Никой лекар не вярваше, че ще се оцелее."

Операцията минава успешно. С революционна технология и погвати, мускулът на гърба е закачен за диафрагмата, така че той да продължи да диша без проблеми. По този начин лекарите успели да спасят живота на Nogueira. Следват 11 месеца на възстановяване и оздравяване. Това е била първата победа в живота на Big Nog.
 
"Винаги много съм искал да се срещна с него," казва Big Nog за шофьора на камиона.

25 години по-късно Nogueira се среща с шофьора, Jubervaldo. До момента те не са се били срещали. Боецът патува до Paramirim, което е на 320 километра от Vitoria da Counquista. Репортерът Regis Rosin урежда срещата.
 
"Не си дошъл да ме биеш, нали?" шегува се Jubervaldo.

На срещата няма удари и ритници. Това не е реванш, а извинение. Извинение за инцидент, който е помогнал на Big Nog да изгради волята на победител, която е с него в Октагона и в живота му.

"Не беше моя вина," казва Jubervaldo. "Това беше инцидент, който за жалост се случи. За теб това беше победа. Първата ти победа."
 

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес