Зареждане

25 години по-късно Big Nog откри шофьора, който го прегази

25 години по-късно Big Nog откри шофьора, който го прегази
Публикувано на: Декември 30, 2012 в 20:39 ч
Снимка: wikimedia.org
На 11-годишна възраст MMA боецът, Antonio Rodrigo Nogueira е бил прегазен от голям камион, с тежест над 5 тона. На 36-годишна възраст, бившият шампион на UFC и PRIDE, се срещна с шофьора.

Кой може да си представи, че най-голямата му битка е била едва на 11-годишна възраст? Frank Mir, който счупи ръката му със събмишън в UFC 153 и свръх-тежкия Bob Sapp, който го залепи за земята в PRIDE през 2002-ра дори не са близко до това, през което е минал малкия Nogueira. В първата му битка, шампионският колан е бил животът му, а след това винаги е показвал волята си за победа в клетката.
 
"Господ ни помогна," казва Big Nog. "Щеше да е много жалко да спра с всичко на 11 години. Благодаря на баща ми и братята ми, които ми дадоха много сили. Тази подкрепа беше много ажна за мен. Носих я в себе си и успях да преодолея много неща."

Денят започнал с празненство. Семейството на Nogueira се събрало в къщата на приятели, за да отбележат рожден ден на техен близък. Rodrigo и братът му близнак, Rogerio, си играли с други деца на тяхната възраст. Камионът спрял пред къщата и всички се покатерили по него за да си играят.
 
"Забавлявахме се," разказва Big Nog. "От любопитство скочихме в отворения камион, а малко след това шофьорът потегли. Шофьорът се развика да слизаме и всички скочиха отстрани, а аз скочих от долу. Беше по-лошо от всичките ми двубои до сега."

Когато Rodrigo скача, той пада на гърба си и се вцепенява от ужас, когато вижда, че камионът тръгва в неговата посока. Брат му, Rogerio, се опитва да предупреди шофьора, но без успех. Следващите секунди остават в съзнанието на двамата завинаги.
 
"Видях как колелата започнаха да го застъпват бавно," спомня си Little Nog. "От краката и нагоре. Адреналинът му беше толкова много, че той не усещаше болка, но веднага след това припадна."

Техният чичо, който е лекар и е бил на празненството, веднага е оказал първа помощ. Nogueira е бил закаран в болницата, където медицинският екип е бил в готовност, да се опита да спаси живота на момчето.
 
"Господ го спаси," убеден е бащата на боеца, Hamilton. "Никой лекар не вярваше, че ще се оцелее."

Операцията минава успешно. С революционна технология и погвати, мускулът на гърба е закачен за диафрагмата, така че той да продължи да диша без проблеми. По този начин лекарите успели да спасят живота на Nogueira. Следват 11 месеца на възстановяване и оздравяване. Това е била първата победа в живота на Big Nog.
 
"Винаги много съм искал да се срещна с него," казва Big Nog за шофьора на камиона.

25 години по-късно Nogueira се среща с шофьора, Jubervaldo. До момента те не са се били срещали. Боецът патува до Paramirim, което е на 320 километра от Vitoria da Counquista. Репортерът Regis Rosin урежда срещата.
 
"Не си дошъл да ме биеш, нали?" шегува се Jubervaldo.

На срещата няма удари и ритници. Това не е реванш, а извинение. Извинение за инцидент, който е помогнал на Big Nog да изгради волята на победител, която е с него в Октагона и в живота му.

"Не беше моя вина," казва Jubervaldo. "Това беше инцидент, който за жалост се случи. За теб това беше победа. Първата ти победа."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес