Зареждане

Хората със слаби мускули умират по-рано, сочи проучване

Хората със слаби мускули умират по-рано, сочи проучване
Публикувано на: Август 31, 2018 в 23:30 ч
Всичките часове прекарани в залата са си стрували не само заради външния вид. Изглежда колкото по-сериозно стре тренирали, толкова повече ще живеете.

Ново проучване от Университета в Мичиган сочи, че силата е ключов фактор при определянето на дължината на живота. Учените, заедно с д-р Kate Duchowny заключават, че хората с по-слаби мускули е по-вероятно да умрат по-рано.

"Поддържането на силата на мускулите през целия живот - и особено в по-напреднала възраст, е от изключително значение за дължината на живота" - споделя Duchowny.

Силата на захвата е изключително важна и може да се ползва като показател за здравето на един човек и неговата продължителност на живота. Оказва се дори, че е по-ефикасен измерител, отколкото мускулната маса.

Измерването става изключително лесно - човек единствено стиска уред, наречен динамометър, за да се прецени силата му в килограми. Други учени също са открили, че силата на захвата може да бъде фактор при определянето на здравословното състояние при хора във всякаква възраст.

Вижте също: Набирания за повече сила на захвата

Масачузетските учени са използвали информация от общо 8326 мъже и жени на по 65+ години. За хора със слаби мускули се считат тези, чиито захват е под 39 килограма за мъжете и 22 килограма при жените.

Учените открили, че 46% от всички участвали в проучването влизат в категорията на 'слабите' - малко по-различен резултат от други проучвания с не толкова представителни извадки от хора, които сочат, че само 10-13 процента от всички могат да бъдат счетени за 'слаби' и с риск от ранна смърт.


С това свое откритие Duchowny и нейните учени подчертават колко е важно лекарите да измерват силата на захвата на своите пациенти, дори преди да са започнали проблемите от възрастта.

"Измервайки силата на захвата, бихме могли да предотвратим навреме някои здравни проблеми, удължавайки живота на хората. Вярваме, че нашите измерители ясно показват какво е положението сред по-възрастните американци, както и че мускулната сила е сериозен проблем на населението."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес