Зареждане

Безценните съвети на успелите в отслабването

Безценните съвети на успелите в отслабването
Публикувано на: Декември 8, 2019 в 15:45 ч
Има множество диети, прочиствания, готварски книги и приложения, създадени да ти помагат в борбата с теглото. Понякога обаче нещата просто не се получават докато не получиш лично съвет от някой, който е минал по този път. Затова този път сме подбрали най-ценните съвети от хора, успели в това начинание, които открито споделят преживяванията и опита си из форумите.

Един от тях споделя, че ако се пробват постоянно различни диети с идеята, че са до време и в един момент, след като отслабне човек, отново ще се ядат боклуци, то това просто няма как да сработи.

"Смятам, че е много по-добре да адаптираш диетата и начина си на живот вместо да се измъчваш с всякакви ограничаващи диети. Тялото е чувствителна машина и може да се адаптира. Шокът от радикалните диети по-скоро ще обърка метаболизма ти, а не е ли по-важно да се взимат здравословни решения?"

Друг вярва, че в диетата трябва да има умереност, както и cheat day:

"Много хора започват с диетите с идеята, че ще ги спазват стриктно и няма да спрат докато не отслабнат. Обикновено или се отказват преждевременно, или си връщат теглото година-две след като са постигнали целта си. Това, което обаче работи за мен, и то много добре, са почивките, които си правя. Прекъсвам диетата си на всеки 3-4 седмици и си залагам период от време, в който само да поддържам теглото си, преди да се върна отново към диетата. Така държа ситуацията под контрол, а и е приятно от време на време да мога да си почина от ограниченията."

Някои от потребителите също се съгласяват, че периодичното "чийтване" е подценена тактика и точно това е нещото, което прави диетите възможни за следване във времето, без да си нащрек постоянно.

Стане ли въпрос за намаляне на калориите, масово коментиращите съветват да се намалят безалкохолните и алкохолните напитки.

"Калориите от напитките са най-безсмислените и празни калории. Положителният ефект от тях е минимален."


От друга страна, да не забравяме, че водата си остава най-добрият източник, буквално, на живот.

"Тегло мога да сваля единствено, когато пия редовно по 3.5 литра вода на ден. Навярно дори и по повече."

Най-добрият съвет обаче си остава…

"Ще се проваляш."

От личен опит споделя коментиращият, който си спомня как изгубил инерцията по време на своя път към отслабването и му били необходими няколко месеца, за да се върне отново в ритъм.

"Провалът е част от прогреса. А прогресът не е линеен."


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес