Зареждане

Три основни грешки при уличния бой

Три основни грешки при уличния бой
Публикувано на: Май 26, 2016 в 08:00 ч
 
 Не подкрепяме боевете в неконтролирана среда, в това число и тези на улицата, но на всички ни е известно, че понякога подобни ситуации са неизбежни.
 
Попаднем ли в такъв момент, следните няколко съвета биха се оказали изключително полезни, за да се измъкнем без щети.

 
Има три чести грешки в уличния бой, които водят до нараняване. Интересното е, че не са физически, а по-скоро духовни, което ги прави още по-фатални, тъй като в подобна ситуация разполагаме само с няколко секунди преди врагът да нанесе удар. Нямаме време да премисляме обстановката, трябва да реагираме.
 
Първата грешка е да забравим за обкръжаващата ни среда. Изправим ли се срещу враг, не бива да се концентрираме само и единствено върху него. Необходимо е да знаем какво се случва около нас - дали е сам, дали има оръжие или пък дали може някой да ни нападне в гръб. Трябва да бъдем подготвени за всичко - хубаво е да обръщаме внимание на езика на тялото му, на предметите, които можем да използваме за защита и т.н. Сериозен пропуск е да не обръщаме внимание на цялостната картина.
 
Втората грешка е да подценяваме опонента си. Може да изглежда всякак, но това не значи, че не може да ни нарани. Неправилно е да преценяме само по външния вид, защото няма как да знаем какво е в главата на врага ни, не знам историята му, характера му, не знаем дали има оръжие или пък дали е с приятели, които да му помагат. Винаги трябва да имаме едно наум, тъй като подценяването може да ни вкара в сериозни проблеми.
 
Третата грешка е неправилната преценка. Не се надявайте, че врагът ни е сам, че няма оръжие или че ще иска да се биете честно. Защото най-вероятно няма да е така. Грешната преценка и надеждите от този род не са ни полезни в ситуация, в която разполагаме само с няколко секунди за реакция. Не е хубаво също и да премисляме прекалено ситуацията - дали вие ще ударите пръв или ще трябва да отвръщате. Всеки миг е от значение.
 
Не се оставяйте на преценките - реагирайте. Трябва да сте наясно със ситуацията, в която сте попаднали, без да премисляте своите или движенията на врага. Просто бъдете в готовност за всичко във всеки един момент. Без значение дали ще нападате или ще се пазите - бъдете готови да реагирате без да премисляте много. От изключителна важност е ясната представа за обкръжаващата среда - тези битки стават за секунди и всичко опира до адекватната реакция във всеки един момент.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес