Зареждане

Chris Weidman: Как кардиото и кондицията могат да те подобрят психически

Chris Weidman: Как кардиото и кондицията могат да те подобрят психически
Публикувано на: Март 26, 2017 в 22:00 ч
 
Chris Weidman за Champions.co

Мачът ми с Gegard Mousasi на UFC 210 е след само няколко седмици, като сега съм готов да се върна на правилния път, да покажа добро шоу и да премина през него.


Ще го накарам да се панира и зная, че мога да го направя, защото вече съм бил там - вътре в Октагона, срещу Anderson Silva, Lyoto Machida и Vitor Belfort.

Когато съм в тренировъчен лагер, обикновено променям фокуса си с всяка седмица: една седмица съм обсебен от страйкинга, а през следващата - от джиу-джицу. Други пъти се фокусирам върху борбата. Влюбен съм във всеки един аспект от ММА. Дори когато шофирам към вкъщи след тренировка, обикновено размишлявам върху това, как мога да стана по-добър.


Материята е много сложна, като има много какво да се учи. Въпреки това, няма достатъчно количество тренировки по страйкинг или граплинг, които да заменят силата и кондицията.

 След като се научих да работя върху всички аспекти от ММА, моите тренировки често се фокусират повече върху специфични умения. Аспектът с кондицията наистина става част от спарингите, борбата и джиу-джицу, тъй като нищо не е по-добре за кардиото от борба и джиу-джицу.

 Въпреки това, все още правя спринтове по хълмовете веднъж или два пъти на седмицата. Преди имахме навика да бутаме коли, но вече не правя това толкова много.

Силата и кондицията са важни за всички бойци, като те наистина могат да ти помогнат да правиш и други неща в клетката. Те могат да ти дадат причина да преодолееш трудни ситуации, когато си в двубой. 

 Именно това е начинът, по който ще накарам Mousasi да се паникьоса. Като го накарам да се чувства некомфортно. Имам предвид, какво може да предложи той, което да не са могли да предложат Anderson, Machida, Vitor, Yoel и Luke?


Когато съм на краката си, ще опитам да го нокаутирам Мисля, че ще го изненадам от стойка, както и ще го изненадам с моето джиу-джицу и тейкдауните. В един момент, той ще започне да се паникьосва, когато осъзнае, че няма да спечели. Тогава всичко ще приключи.

Кардиото и кондицията играят също толкова роля за съзнанието ти, колкото и за тялото ти. Те ти помагат да преминеш през трудните моменти в клетката, поради което са нещо добро за психиката ти. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес