Зареждане

Прогноза за UFC on FOX 25: Weidman срещу Gastelum

Прогноза за UFC on FOX 25: Weidman срещу Gastelum
Публикувано на: Юли 20, 2017 в 23:06 ч

Chris Weidman рязко се отдалечи от трона в средната категория, който беше възседнал преди по-малко от две години. В момента той е в серия от три поредни загуби. Това ще е битка на живот и смърт за бившия шампион, а неговия опонент Kelvin Gastelum не е никак лесен. Особено в петрундова среща. Тяхната среща е главната на предстоящото събитие UFC on FOX 25, което ще се проведе този уикенд в Ню Йорк и ще се излъчва пряко по Mtel Sport 2.

Падението на Weidman беше мъчително и дълго. От радостта при историческата победа над Anderson Silva и краткия престой под светлините на прожекторите, той отчаяно се нуждае от победа, за да бъде отново забелязан. Три поредни загуби с нокаут може би са знак, че Weidman игнорира кристално ясен знак, че трябва да си вземе малко почивка. Но американецът е постоянен в това да се изправя срещу елитен боец след елитен боец, като дори наскоро заяви категорично, че счита себе си за част от елита в категорията в момента. Въпреки някои забележими слабости, страйкингът на Weidman не е за подценяване. Когато той прилага натиск и нанася удари, таймингът му е много добър. Макар и резултатите му да не са идеални, той показва и по-добро движение с краката в последните си двубои. Голям минус е, че енергията му спада с напредване на битката.
 
В първия рунд обаче борбата и събмишъните на Weidman, а не неговия страйкинг, ще се най-трудните препятствия за преодоляване от Gastelum. Wieman отбеляза няколко значими събаряния в последните си битки, включително и срещу опитния борец Yoel Romero. В опитите за събаряния обаче, Wiedman губи и доста енергия, така че ще трябва да си контролира темпото, ако иска да съхрани малко от силите си за Gastelum в петрундовия им двубой.
 

 
В играта в стойка Gastelum очевидно има предимство. Той е издръжлив и усеща добре дистанцията, като избягва опасните удари. Той обаче на моменти се мята в опасни позиции, които го оставят открит за контраатаки, но пък брадичката му е още желязна. Особено сега, след като не му се налага да се дехидратира за да влезе в долната полусредна категория. Ръцете му са бързи и тежки.

Като боец с обратен гард, Gastelum ще има малко преимущество с левия си крак срещу тялото на Weidman. А Gastelum е показвал, че умее да използва ударите с крак в тялото, както и ударите с ръце пак там. Това, в комбинация с издръжливостта му, го правят доста солиден фаворит в срещата. Помните ли как Tim Kennedy, който се е доказвал като човек с неизчерпаема енергия, издъхна при битката си с Gastelum, когато двамата се бориха известно време, а след това Kelvin се изправи в стойка и наказа тялото му с тежки удари?

Както и Kennedy направи миналата зима, така и Weidman трябва да използва размерите и граплинг уменията си, за да контролира Gastelum още в началото на срещата и дори да му създаде проблеми при играта на земя. Weidman доста бързо изгуби въздуха си в последните три битки, но това най-много пролича в срещата му с Gegard Mousasi. Дори и преди да е имал проблеми с телгото, Gastelum никога не е имал проблеми с издръжливостта. В средната категория той реално е една неуморна машина с желязна брадичка, бързи ръце и мощен удар. Затова и няма да е изненада, ако видим победа именно за него с ТКО някъде към средата на рундовете.

Каква е вашата прогноза за този двубой?
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес