Зареждане

5 съвета за по-здравословен хладилник

5 съвета за по-здравословен хладилник
Публикувано на: Юли 16, 2011 в 13:36 ч
Снимка: pixabay.com

Предлагаме ви няколко съвета, които биха могли да направят съдържанието на хладилника ви по-здравословно.


1. Дръжте си бирата другаде


Когато в летните жеги отворите хладилника и видите ледено-студената биричка да ви чака приятно запотена там, това е огромно изкушение. Ако искате да отслабнете по-добре дръжте бирата си на друго място и по възможност дори на стайна температура. Това означава, че ще изстудявате и използвате бирата само когато чакате гости или предварително сте искали да си пийнете, а не всеки път когато сте жадни и отворите хладилника.

2. Напълнете погледа


Ако рафта на хладилника, който е най-близко до очите ви е пълен с плодове и зеленчуци, статистиката сочи, че е по-вероятно 2.7 пъти повече да си вземете нещо от тях, от колкото да търсите някакви храни-боклуци.


3. Четете етикетите на храните


Разгледайте добре пакетираните храни и по-специално етикета с хранителните стойности. С малко повече информираност ще знаете какво точно слагате в устата си и какво точно давате на тялото.

4. Мислете здравословно


Преди да нападнете хладилника, когато усетите наченки на глад, представете си мислено как би изглеждало едно здравословно хапване за вас. Така ще имате представа какво точно да търсите в хладилника.

5. Пазарувайте често


Купувайте си прясна храна, на път за вкъщи веднъж на няколко дни, вместо да правите седмично зареждане на хладилника. Прекаленото много избор на храна в хладилника води до отклонение от здравословните хранителни навици.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес