Най-големият сайт за бойни спортове

       

Да направим 100 лицеви опори

Да направим 100 лицеви опори
Публикувано на: Октомври 15, 2011 в 09:05 ч
Снимка:Living Fitness


Почти всеки е искал да покаже колко много лицеви опори може да направи и се е чудил на хората по видео-клиповете, които правят по 100 лицеви опори. Това не само е яко за пред приятелите, но и дава много сила и издръжливост на горната част на тялото. Ето какво отговарят трима американски фитнес инструктори, запитани как можем да стигнем до това героично постижение.

"Тренирайте три пъти в седмицата. В Ден 1 правете 3-4 серии лицеви опори с допълнителна тежест за около 12-15 повторения. В Ден 2 правете лежанка 3-4 серии с 8-10 повторения. В Ден 3 правете нормални лицеви опори 2-3 серии по 20-25 или повече повторения. Всяка седмица увеличавайте натоварването в първите два дни и увеличавайте повторенията в третия ден. Ще достигнете до 100 лицеви опори за няколко седмици или няколко месеца, в зависимост от подготовката ви."

Кевин Нийлд, управител на спортен център в Ню Джърси


"В един ден правете лежанка с тесен хват и гребане на скрипец с широк хват - 4 серии по 8-12 повторения за всяко, като увеличавате тежестта при всяка серия. Дни след това направете същото с раменна преса и набиране с тесен хват. В други два дни от седмицата правете по 10 серии по 10 лицеви опори. Намалявайте времето за почивка между сериите с 5 секунди всяка седмица. Така че например в първата седмиа то да е 30 секунди, във втората 25 секунди и т.н. На петата седмица направете една серия от максимум лицеви опори."

Джим Смит, силов треньор в Ню Йорк

"Вижте колкот лицеви опори максимум можете да направите сега. Направете лицева опора и спрете в горната позиция за три секунди. След това направете още едно повторение. Повторете докато не достигнете половината от максималната си бройка. Починете си за три минути и повторете процеса, докато не направите два пъти от максималната си бройка повторения."

Майка Скиалаба, собственик на силова зала в Минесота

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Подобри резултатите с експлозивна тренировка

Подобри резултатите с експлозивна тренировка
Как една експлозивна тренировка може да доведе до подобряване на силата в ръцете и краката.
Статии » декември 14, 2010 (7)
цялата статия

7 упражнения за... всичко

7 упражнения за... всичко
В тази статия ви предлагаме няколко упражнения за решаване на различни проблеми и задачи от ежедневието на всеки.
Статии » декември 27, 2010 (1)
цялата статия
Мнения в Facebook