Зареждане

Кое е най-доброто място за нанасяне на удар в бокса?

Публикувано на: Април 14, 2021 в 07:00 ч
Тони Джефрис е бивш Олимпийски медалист по бокс, който е непобеден в професионалната си кариера. Той се оттегля през 2012-та, но след това продължава да помага на млади таланти. В едно от последните си видеа от неговия YouTube канал, той споделя някои ключови места в тялото, в които препоръчва боксьорите да се целят, за да увеличат шансовете си за победа.

"Когато в бокса трябва да удариш опонента си, всеки би те посъветвал 'удари го в брадичката', защото там ще го нараниш най-много. Това е така, трябва действително да удряш опонентите си в брадичката. Или в носа - там пораженията също са много тежки. Или пък защо не в слепоочието? Във всички тези места може лесно да се причини болка... но не се целете в тях. Мястото, в което трябва да се целите, според мен, е в горната част на главата."

Джефрис осъзнава, че това е една от най-здравите части на главата, но ефектът на удара там е специфичен. Когато уцелиш някой в челото, цялата им глава отскача назад от удара.

"Ако съм страничен съдия и видя нечия глава да отскача така, бум, познай какво - веднага отсъждам точка."


Джефрис споделя и няколко други точки, които се намират в тялото. Например центъра на гърдите.

"Ако сте получавали силен удар там, вероятно знаете какво е чувството. Направо ти изкарва въздуха. А там няма как да се изградят мускули, така че тази част е доста уязвима."

Бившият боксьор добавя и че ефективни са ударите в страничните части на тялото, точно под последното ребро (на височината на лактите). Това може да има същия ефект.

"Виждали сме боксьори като Оскар де ла Оя, който беше истински звяр преди, да бъде приключван от Бърнард Хопкинс точно с такът удар."

Каква е вашата техника за нанасяне на повече точки или поражения при спаринги и двубои?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес