Зареждане

Основни удари с коляно в муайтай с Веселин Веселинов

Основни удари с коляно в муайтай с Веселин Веселинов
Публикувано на: Ноември 24, 2016 в 07:36 ч

Ударът с коляно е един от най-опасните и генериращ най-много поразяваща сила. Той се използва в редица бойни спортове като ММА и бойно самбо, но е запазена марка на муайтай.

Именно ударите с коляно са големите виновници за едни от най-атрактивните нокаути в този спорт, както и доста черепни деформации.

Не вярвате? С какъв друг удар би могло да се генерира подобна сила, каквато се стоварва върху клетия Alex Trofimov, след перфектното изпълнение на Ljubo Jalovi тук:
 

 
Макар и да изглежда лесен, за да бъде максимално ефективен, ударът с коляно има своята специфична техника на изпълнение, в зависимост от дистанцията на която се намирате спрямо вашия опонент.

Основните моменти са, че опорният ви крак трябва да бъде на пръсти, тъй като се завърта при удар, за да се вкара цялата тежест на тялото, посредством таза.

След като миналата седмица ви показахме основните удари с лакти в муайтай, тази седмица заедно с Веселин Веселинов ви предлагаме да се запознаете с основните удари с колена.
 

 
Ако решите да упражнявате тези техники и да ги включите в своите тренировки, правете ги бавно, докато ги усвоите; винаги пазете своя тренировъчен партньор и обръщайте внимание на детайлите.

Препоръчваме: Качествена и изгодна екипировка за бойни спортове - Dominator
Веселин Веселинов

Веселин Веселинов е многократен републикански шампион и медалист от световни и европейски първенства по муайтай и един от водещите треньори на столичния клуб по муайтай - ВИП Ринг.

Той е водил битки с едни от най-представителните имена в този спорт, а понастоящем е треньор в столичната зала "Сумайд Халидов".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес