Зареждане

Трите най-опасни грешки при самоотбрана на улицата

Трите най-опасни грешки при самоотбрана на улицата
Публикувано на: Юни 9, 2017 в 08:00 ч
 
В един идеален свят никога няма да ви се наложи да се включите в улична битка, но винаги е по-добре да се подготвите за такъв сценарий и това включва не само да знаете какво да правите в ситуация на самозащита, но и какво да не правите.
 
В този видеоклип д-р Mark Phillips от академията Wing Chun в Лондон показва това, което според него са трите най-големите грешки, които хората обикновено правят по време на улична битка.
 

Да позволите на нападателя да направи първата стъпка

 
Това е трудно, защото ако сте гражданин, който спазва закона, тогава не искате да се забърквате в неприятности, като нанесете първия удар.
 
В същото време има безкраен набор от видеоклипове в YouTube, които доказват, че човекът, който се реши да атакува пръв, често печели битката, особено ако хване противника си неподготвен.
 
По същество, теорията тук изглежда е да поддържате проактивен начин на мислене, а не реактивен.
 
"Не винаги става въпрос за това да ударите някого пръв, а по-скоро за това да имате контрол над ситуацията", твърди Phillips в статия, придружаваща видеото. "Трябва да придобиете контрол над ситуацията за личната си безопасност и сигурност. Бъдете наясно със заобикалящата ви среда и никога не позволявайте на някой друг да има контрол над вас".
 

Да приемете, че нападателят ще се движи както очаквате

 
Лошият навик, който хората изучавали дадено бойно изкуство могат да вземат, е, че нападателят на улицата ще се бие по същия начин, по който те са свикнали да виждат в школата.
 
Макар че те може да нямат умения и техника, необузданите бойци са опасни, защото са непредсказуеми и не играят според правилата.

 
Ето защо е най-добре да останете непредубедени и да не сте прекалено настоени към вашият стил на борба, в противен случай рускувате да бъдете хванати от нелепо движение на уличния боец или странен удар.
 
От друга страна, не мислете, че ващият нападател не знае как да се бие, тъй като е напълно възможно да има някакво обучение по бойни изкуства.
 

Да не мислите за собствената си безопасност - да вярвате, че няма да ви наранят

 
Гордостта идва преди падението и така вярвате, че сте недосегаеми и нама да ви наранят, това е критична грешка в сценария на уличните битки.
 
Това е специфичен риск за хората, които се обучават в някакъв аспект на бойните изкуства. Това може да ги доведе до самодоволство и прекалена самоувереност, но в даден момента да се окажат неподготвени, когато нещата не вървят по план.
 
Ако се включите в битка, очаквайки, че ще бъдете ударени, тогава вие ще бъдете в много по-добра позиция психически да се справите с тези несгоди.
 
Предупреждение: Този видеоклип може да бъде неподходящ за някои зрители. В него анализите на д-р Mark Phillips са аргументирани с видеа, които съдържат физическо насилие.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес