Зареждане

100 повторения, 10 минути, висока интензивност

100 повторения, 10 минути, висока интензивност
Публикувано на: Декември 2, 2016 в 11:15 ч
 
Има тренировки, които ти дават изключително много.


Те те вкарват във форма. Карат те да се потиш и ти носят прилив на енергия. Карат те да преминаваш отвъд границите на възможностите си - както физически, така и ментално.

И те карат да искаш още повече.

Това предизвикателство за 100 повторения на клек и лежанка прави всичко вече споменато дотук. То ще ви съживи и ще шокира системата ви, вдигайки интензитета ви до самия максимум. Можете да се обърнете към тази програма, когато чувствате, че вече не прогресирате достатъчно.

Вижте също: Как да свалим мазнини, без да губим мускули

Просто е: Сложете тежест върху лоста и направете или 100 повторения на клек, или на лег за по-малко от 10 минути.

Важно е да изберете правилното тегло, разбира се. Ако използвате само два диска, значи все още само загрявате.

Ако сте начинаещи, започнете с 60 килограма. Веднъж щом приключите с всички повторения за по-малко от 10 минути, преминете на 80 килограма в следващата си тренировка. Успеете ли и с тази тежест, пробвайте вече със 100.

Някои момчета ще попитат, дали тежестите не трябва да се приспособят спрямо личното тегло на трениращите. Ако подходите с вече споменатите тежести, гарантираме ви, че ще видите прогрес.

Малко и за стратегията. Препоръчва се да се стремите към 10 повторения на минута. Направете таймера да бибипка на всеки 30 секунди. Всеки път, когато той даде сигнал, правете по 5 повторения.

Някои хора предпочитат да се натоварват повече през първите 5 минути. Недейте обаче да се хвърляте твърде много. По-лесно е да стоите извън дупката, отколкото да трябва да се изкачвате от нея. За да се сдобиете с малко преднина, можете да стартирате с 6 повторения на всеки 25 секунди, докато не започнете да се уморявате.

Вижте също: Пет начина да загубите тегло, докато спите

Не забравяйте, че правилната форма винаги трябва да ви бъде приоритет, независимо колко здраво или бързо тренирате.

За лежанката: Стремете се към пълен локаут, когато щангата е горе. И винаги бъдете сигурни, че лостът докосва гърдите ви, когато е долу. Не позволявайте тя да се изтласква от торса ви. Бедрата ви трябва да бъдат на пейката през цялото време.

За клека: оставете бедрата ви да слязат малко под паралела. Когато отивате нагоре, изправете се напълно. Изнесете бедрата напред и стегнете задните части.

Нужно е да предупредим: Това няма да е лесно, а и не би трябвало да е такова. Предполага се, че трябва да е изтощаващо. Но именно това ви променя и ви прави по-добри.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес