Най-големият сайт за бойни спортове

       

Работи ли в действителност техниката с пляскането на ушите?

Работи ли в действителност техниката с пляскането на ушите?
Публикувано на: Февруари 14, 2018 в 12:48 ч

Всички сме чували за древната бойна техника, в която пляскате едновременно ушите на своя противник с длани, за да им спукате тъпанчетата. Но дали в действителност работи и защо никой не я е прилагал в UFC?

В следното видео експертът по самозащита Stephen Kesting обяснява в детайли техниката и разкрива дали би сработила в истински бой на улицата.

Според Kesting, MMA боецът Genki Sudo си тръгнал от двубой със спукани тъпанчета, след като му била приложена подобна техника. Освен този случай обаче, няма много други примери, особено в професионалните боеве. А шамарите са позволени, нали? Защо тогава бойците не използват този номер, ако работи и не е забранен от правилата? Дали защото това са глупости?

Kesting споделя, че удрянето на нечие ухо по време на битка не е нещо нередно и обезателно може да причини щети. Все пак обаче, не е идеалното място, в което да се целите. Челюстта и дори областта зад ухото са много по-добри места да удряте своя противник.

Изглежда шамарите по ушите биха наранили вашия опонент, но да очаквате да го осакатите мигновенно, навярно би било налудничаво.

Освен това, нито едно от клипчетата с побоища в интернет не приключва с пляскане на ушите.

Който е пуснал мълвата, че това работи, да си яде ушите.

Все пак, вижте видеото, в което Kesting обяснява техниката в детайли:

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

5 уникални ключа за самоотбрана

5 уникални ключа за самоотбрана
Бразилското джиуджицу е изключително сложно бойно изкуство - има техники, които се използват главно за целта на спорта, но има и такива, които биха ви спасили в неприятни моменти на улицата.
Статии » ноември 30, -1 (0)
цялата статия

Трите най-опасни грешки при самоотбрана на улицата

Трите най-опасни грешки при самоотбрана на улицата
В този видеоклип д-р Mark Phillips показва трите най-големите грешки, които хората обикновено правят по време на самоотбрана на улицата.
Статии » юни 9, 2017 (1)
цялата статия
Мнения в Facebook