Зареждане

Работи ли в действителност техниката с пляскането на ушите?

Работи ли в действителност техниката с пляскането на ушите?
Публикувано на: Февруари 14, 2018 в 12:48 ч
Всички сме чували за древната бойна техника, в която пляскате едновременно ушите на своя противник с длани, за да им спукате тъпанчетата. Но дали в действителност работи и защо никой не я е прилагал в UFC?

В следното видео експертът по самозащита Stephen Kesting обяснява в детайли техниката и разкрива дали би сработила в истински бой на улицата.

Според Kesting, MMA боецът Genki Sudo си тръгнал от двубой със спукани тъпанчета, след като му била приложена подобна техника. Освен този случай обаче, няма много други примери, особено в професионалните боеве. А шамарите са позволени, нали? Защо тогава бойците не използват този номер, ако работи и не е забранен от правилата? Дали защото това са глупости?
Kesting споделя, че удрянето на нечие ухо по време на битка не е нещо нередно и обезателно може да причини щети. Все пак обаче, не е идеалното място, в което да се целите. Челюстта и дори областта зад ухото са много по-добри места да удряте своя противник.

Изглежда шамарите по ушите биха наранили вашия опонент, но да очаквате да го осакатите мигновенно, навярно би било налудничаво.

Освен това, нито едно от клипчетата с побоища в интернет не приключва с пляскане на ушите.

Който е пуснал мълвата, че това работи, да си яде ушите.

Все пак, вижте видеото, в което Kesting обяснява техниката в детайли:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес