Зареждане

Как да използваш ръцете си, за да контролираш порциите

Как да използваш ръцете си, за да контролираш порциите
Публикувано на: Ноември 11, 2020 в 11:48 ч
Колко часове си прекарал в мерене на храната си или във вкарване на стойности в някое мобилно приложение, за да си сигурен, че се движиш по план? Как да не ти дотегне понякога… А да не говорим и че има проучвания, доказващи неточността на тези методи.

За щастие, има един сигурен начин да разпределяш храната си оптимално - на една ръка разстояние. Става въпрос за собствените ти шепи. Колко точно можеш да мериш с тях, ще се запиташ?

Brian St. Pierre от компанията за обучение на диетолози Precision Nutrition успява да сравни дозирането с тракер и с шепа сред 25 клиента, откривайки, че резултатът е почти един и същ и при двата метода.

Този метод, разбира се, може да се адаптира според собствените ти цели - можеш да махаш и добавяш половин порция въглехидрати или мазнини от някои хранения всеки ден.

Ръцете ти са чудесен инструмент, не само защото са ти винаги “под ръка”, но и защото са различни за всеки индивид. По-големите хора имат по-големи ръце, така че порциите ще са според техните нужди. Обратното важи със същата сила.

Подготвили сме ти една разбивка за това как можеш да следваш успешно диетата си посредством собствените си ръце.


Как да измерваш макронутриентите с ръцете си

Насоки: Използвай този наръчник, за да определяш порциите си за всяко хранене. Порциите са за активни мъже и жени, които се хранят по 4 пъти на ден.

Порциониране за мъже:

Протеини 
2 големи шепи
Въглехидрати
2 малки шепи (свити)
Мазнини
2 порции с големината на палец (1 палец се равнява на около 2 супени лъжии)
Плодове и зеленчуци
2 юмрука

Порциониране за жени:

Протеини
1 голяма шепа
Въглехидрати
1 малка шепа (свита)
Мазнини
1 порции с големината на палец (1 палец се равнява на около 2 супени лъжии)
Плодове и зеленчуци
1 юмрук

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес