Зареждане

Конър Макгрегър ще се кандидатира за президент на Ирландия

Конър Макгрегър ще се кандидатира за президент на Ирландия
Публикувано на: Септември 6, 2024 в 00:00 ч
Конър Макгрегър изглежда се впуска в надпревара за президентските избори в Ирландия през 2025 г., заявявайки, че е най-квалифицираният човек, който може да представлява народа на родината си.

В четвъртък The Notorious публикува пространно изявление за политическите си стремежи в което излага какво точно би направил, ако бъде избран на поста.

„Като президент имам правомощията да свиквам парламента на Ирландия, както и да го разпускам“, заяви суперзвездата на UFC. „Така че, както вече казах, ще разполагам с всички отговори, които народът на Ирландия търси от тези крадци на работещия човек, тези разрушители на семейната единица, тези разрушители на малкия бизнес и още, и още, и още!“

Той продължи:

„Тези шарлатани, заемащи властови позиции, ще бъдат призовани да отговарят пред народа на Ирландия и аз ще го направя до края на деня. Или пък няма да имам друг избор, освен да разпусна изцяло парламента.“

Интересът на Макгрегър към политиката не е чак толкова изненадващ - в миналото той се е изказвал открито по редица въпроси - но моментът може да е съмнителен, тъй като все още се очаква той да се бие с Майкъл Чандлър в близко бъдеще.

TMZ Sports разговаря с бившия шампион през 2018 г. и той изглеждаше топло настроен към идеята да се кандидатира за поста.

Дни след този разговор тогавашният ирландски министър-председател Лео Варадкар не отхвърли идеята да види Макгрегър в политиката - каза:

„Случвали са се и по-странни неща“.

Макгрегър звучи сериозно, че иска да се включи в изборите и да заеме мястото на сегашния президент Майкъл Д. Хигинс завършвайки поста си с категорично изявление.

„Ирландия се нуждае от активен президент, нает изцяло от народа на Ирландия. Това съм аз. Аз съм единственият логичен избор. Предстои 2025 г.“

Това би могло да бъде лоша новина за Чандлър - ако Макгрегър действително превключва към правителството кой знае дали тази битка някога ще се състои.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес