Зареждане

Израел Адесаня със сериозни обвинения към мъжа от уличния конфликт

Израел Адесаня със сериозни обвинения към мъжа от уличния конфликт
Публикувано на: Септември 7, 2024 в 00:00 ч
Шампионът на UFC в средна категория Израел Адесаня направи изявление след заснетия инцидент на улицата.

Появиха се кадри от крайпътна кавга между "The Last Stylebender" и неизвестен мъж в Нова Зеландия. В края на спора Адесаня се изплюва по посока на мъжа. Двамата не са стигнали до удари, но Адесаня е отправил сериозни обвинения към мъжа.

The New Zealand Herald съобщава, че Адесаня е подал жалба в полицията.


Израел Адесаня прави изявление относно сблъсъка на пътя

Публикувано е изявление на Израел Адесаня и в него има някои сериозни обвинения, отправени към другия шофьор (чрез New Zealand Herald).

"Изключително съм разочарован след инцидента в сряда, когато случаен член на обществото спря колата си, обиди ме на расова основа и ме предизвика на бой", казва Адесаня в изявлението. "Свързахме се с полицията и ще повдигнем обвинения.

"В сряда сутринта излизах от кафене на K Rd, когато преминаващ автомобил намали скоростта, а пътникът започна да крещи расистки обиди и да ме предизвиква на бой. Усмихнах се, махнах му с ръка и продължих към колата си. Автомобилът спря и обидите продължиха. Отново му махнах с ръка. След това автомобилът паркира, а пътникът излезе, приближи се агресивно до мен, продължи да ме обижда и поиска да се бия с него. Многократно се опитах да деескалирам ситуацията. Когато той се приближи, помолих случайни минувачи да се обадят в полицията.

"След това той навлезе в личното ми пространство и аз се почувствах застрашен. За да се защитя, станах по-силен в изказа си и се отбранявах. Въпреки че той спря, обидите продължиха, затова го оставих с няколко избрани думи, предпазливо се придвижих до колата си и си тръгнах.

"Нелепо е, че не мога да си купя пай след тренировка, без някой идиот да крещи кофти неща и да иска бой, докато приятелите му снимат отстрани. Заплахата за насилие не е шега. То е много опасно и подобни инциденти не трябва да се възхваляват онлайн. Надявам се в бъдеще хората да кажат нещо, а не да вадят телефоните си, за да снимат."


В репортажа на New Zealand Herald са включени и някои коментари от лицето, заснело инцидента. Анонимният свидетел признава, че действията на Адесаня са били "разочароващи" за публична личност.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес