Зареждане

10 неща, които не знаеш за Джо Фрейзър

10 неща, които не знаеш за Джо Фрейзър
Публикувано на: Ноември 15, 2011 в 22:21 ч

Въпреки че е световен шампион в тежка категория и олимиец, Джо Фрейзър беше често тих и дори ням, ако трябваше да се сравнява с най-известния му противник Мохамед Али. Докато Али привестваше камерите в епицентъра на събитието, Фрейзър беше съсредоточен да позволява на ръкавиците си да говорят.

Едва след края кариерата му на боксьор приключи, той започна да говори малко повече за живота си. Ето някои изумителни факти за живота на легендарния Джо Фрейзър, които най-вероятно не знаеш.


Фрейзър вярва, че е бил вдъхновението за популярна сцена във филма Роки:
"Аз бях утайка. Моята работа беше да бъда сигурен, че кръвта се оттича в канала. Обаче понякога, рано сутрин, отивах и си тренирах удара по провесени от тавана меса в един склад," споделя той за времето, когато е работил в месарница във Филаделфия. "Ето от къде Сталоун е взел идеята за Роки - точно както използва и историята, разказваща как тренирам, тичайки на стълбите в музея в същия щат. Но не ми платиха за нито една от тези случки. Получих малко пари за walk-on частта. "Роки" е жалка история за мен."

Франк Синатра е играл като фотограф за Фрейзър:
На 8-ми март 1971 Фрейзър победи Мохамед Али в двубоя за световната титла за тежка категория. От списание Life наели певеца Франк Синатра, който се въплъщавал и във фотограф-аматьор, да заснеме събитието.

Фрейзър помолил президента Никсън да върне разрешителното на Али, за да може да го победи:
"Отидох да видя Ричард Никсън в Белия дом. Не беше трудно да си уредя среща с него, защото бях световен шампион в тежка категория," казва Фрейзър. "Така че отидох във Вашингтон и се разходихме из градината с Никсън, жена му и дъщеря му. Аз му казах, че искам да върне разрешителното на Али обратно, защото искам да се бия с него, а Никсън се съгласи почти на мига. Той знаеше какво върши и така Али си възвърна разрешителното."

Фрейзър е бил певец:
Изнасял е представления от време на време с групата си Joe Frazier and the Knockouts.

Той  е бил практически сляп с лявото си око от 1974:
През 60-те парченца метал влезли в окото му, докато тренирал с лоша скоростна круша във Филаделфия. Треньорите му го пазели  в тайна, за да продължи да се бие, но след десетилетие той развил катаракт от раната и загубил голяма част от зрението си на лявото око.

Баща му бил еднорък бегач:
"Никога не съм го питал какво е станало. Не знам точно. Но от историите, които съм чувал, разбрах, че някакъв мъж се опитал да го убие, докато спорили за жена," потвърждава Фрейзър.


Фрейзър се страхувал от Джордж Форман:
"Не бях едър. Хората мислеха, че големите момчета щели да ме изядат, но беше обратното. Харесвах да се бия с по-едри хора," споделя Джо. "Само с един едър тип не харесвах да се бия. Това беше Джордж. Двубоят с Джордж Форман може да се сравни със сблъсък с тир."

Форман също се страхувал от Фрейзър:
"Джо Фрейзър е най-коравият човек, който съм срещал," казва Форман в интервю.

Джо си разсякъл олимпийския златен медал:
"Има олимпийски златен медал, разрязан на 11 парчета. Дадох по едно парче на всичките ми 11 деца. Медалът ще се събере отново тогава, когато ме погребат.

Как иска да бъде запомнен:
"В Холивуд се водят дискусии за създаването на филм. Феновете се стичат отвсякъде, за да ме видят на живо, когато имам публични изяви и правя групови срещи с тях. Здравето ми е добро. Плаща ми се всяка седмица. Грижа се за нещата, които имат нужда от мен. Постигнал съм "американската мечта". Чувствам, че е мой дълг да помогна на другите, особено по-младите, да постигнат и те нещо. Много е важно да връщаш услугата. Мисля, че хората като мен, които са били в бойния спорт, трябва да бъдат сега там. Взимаш нещо, но после го връщаш. Ако нямаш кола и ако не си карал такава преди, как ще ме научиш?"

И нещо, което всеки вече знае за Джо Фрейзър...
Той побеждава легендарния Мохамед Али.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес