Зареждане

Простичък трик за увеличаване на мотивацията

Простичък трик за увеличаване на мотивацията
Публикувано на: Април 26, 2012 в 08:41 ч
Снимка: wikimedia.org

Смяната само на едно число може да промени начина по който си мислите за дейсността, с която се занимавате.

Мислете си "Остават ми 10 минути от тренировката" вместо "Правя това вече от 20 минути" - това има голям ефект върху мотивацията ви, сочи ново проучване.

Учените тествали теория на манипулиране на човешкото съзнание с картите за редовно пазаруване от сорта на "купете си пет кафета, получете едно безплатно". На всички са ни добре известни и доста често не ги попълваме до край. Хората се по мотивирани да попълнят тези карти до край, когато на тях има по-малко число.

Защо работи по този начин? Искаме да усетим веднага прогресът при постигането на целите ни, казва водещия на проучването д-р Айлет Фишбах, професор в чикагския университет.

"Ако останете с усещането, че единичено ваше действие е част от поредица е много действия, прогресът може да ви се стори като капка в океана - ще имате малка мотивация за да продължите."

Какво трябва да се направи: разделете голямата си цел, например свалянето на 4,5 кг., на по-малки цели. Стремете се да свалите по половин килограм на седмица. Така когато се доближите до целта си, фокусирайте се върху това колко малко ви остава.

Много е важно и да си поставите правилна цел, съветват експертите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес