Зареждане

Укрепи коремните мускули с тази ММА тренировка

Укрепи коремните мускули с тази ММА тренировка
Публикувано на: Декември 25, 2019 в 01:19 ч
Когато погледнеш сякаш излезлите от комикс изваяни ММА бойци, най-вероятно си мислиш, че тази физика е резултат на редица часове в залата - много повече, отколкото някой, който не тренира професионално, би могъл да си позволи. И ще бъдеш прав, въпреки че това не е повод да не можеш да опиташ за 15 минути поне какво им коства на бойците да влязат в такава форма, в каквато ги виждаш в Октагона.

Тренировката е вдъхновена от свободните боеве и е създадена от Jorge Blanco, един от треньорите на Georges St-Pierre и популярни личности като Drake.

Фокусът на предизвикателството, което ще натовари коремните ти мускули, е малкото време, с което разполагаш за почивка между отделните упражнения. Без излишни почивки поддържаш мускулите си под напрежение през цялото време на тренировката. Забавлявай се!

15-минутната ММА тренировка


Прави по 3 рунда от долупосочените упражнения. Не прави почивки - единствено спирай за по 30 секунди при края на всеку рунд. След това се гмуркай в следващия.

Бой със сянка: прав + отклон + ляво кроше + десен крос


Време за изпълнение: 60 секунди


Застани в бойна позиция (левият крак напред, ако си десничар, със леко присвити колене), с вдигнат гард (юмруци пред лицето). За да удариш прав, изпъни левия си юмрук направо докато ръката ти застане хоризонтално, преди да върнеш. След това направи отклон, като се накланяш леко вляво, все едно отбягваш удар, насочен към главата ти. Последвай с ляво кроше, завъртайки ръката си настрани и удряйки хоризонтално в лицето отстрани невидимия противник. Довърши с десен крос, изстрелвайки прав удар с цяло тяло.

Сумо клекове


Време за изпълнение: 60 секунди


Застани в разкрач, малко по-широк от раменете ти, със стъпала насочени навън на 45 градуса и с ръце на кръста. Започни да сваляш тялото си надолу, все едно сядаш на стол, запазвайки тежестта си над петите и колената над пръстите на краката. Можеш да изнесеш ръцете си пред гърдите, за да балансираш. За да завършиш клека, върни се в стартова позиция без да губиш форма.

Страничен планк (десен)


Време за изпълнение: 45 секунди


Легни на дясната си страна. Постави лакътя и предмищницата си на земята, като гледай лакътя да е под рамото. С ляв крак, качен на десния, и стегнат корем, повдигни тялото си, като се опираш само на дясната си ръка и десния крак. Задръж позицията, като придържай през това време тялото си в изпънато.

Страничен планк (ляв)


Време за изпълнение: 45 секунди


Направи същото упражнение, но на другата страна, за да укрепиш равномерно мускулите си.

Лицеви опори с асиметрично разположени ръце


Време за изпълнение: 60 секунди


Тази вариация на традиционните лицеви опори може да се прави на колене и на пръсти, според нивото на напредналост. Започни в традиционната позиция за лицеви опори, но постави лявата си ръка под гръдния си кош, а дясната изравни с рамото. Направи една лицева опора, като дръж лактите свити. След това смени позицията на ръцете, за да изравниш лявата ръка с рамото, а дясната да поставиш под гръдния кош. Разменяй позицията с всяко повторение.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес