Зареждане

Как един световен шампион по Муай Тай пребори рака

Как един световен шампион по Муай Тай пребори рака
Публикувано на: Юли 31, 2017 в 08:00 ч
 
Представете си това: седнал сте пред лекаря си, гледате неговото безизразно лице, задържайки дъха си и чакайки да ви осведоми за състоянието ви. Може да му отнеме само няколко секунди, за да предаде новината, но вие чувствате, че е преминала цяла вечност, между това, което току-що е започнал да казва и края на неговото изречение. В този момент, единственото нещо, което чувате е сърдечния ви пулс, синхронизиран с тиктакането на часовника.
 
Точно когато сте влезли в това мрачно място в ума си, където всички най-лоши сценарии се разиграват, той потвърждава най-лошия ви страх - имате рак.
 
В първия момент може да почувствате, че сте в безопасност, мислейки си, че това се отнася за живота на някой друг. Но фактът е, че това е вашият живот и точно това се случва на вас. Когато най-накрая се осъзнаете и реалността се стовари върху вас, как ще реагирате?

Вижте също: Превенция срещу ракови образувания
 
За многократния световен шампион по Муай Тай, Singtangnoi Por Telakun, точно това се случило преди няколко месеца. 
 
"Бях зашеметен и не можех да повярвам. Започнах да плача. Бях обезсърчен. Мислех, че ще умра със сигурност.", разказва той.
 
"Туморът беше дълъг около два сантиметра. Той минаваше през цялата ми носна кухина и стигаше до лимфните възли на врата ми.", допълни Singtangnoi.
 
Докато новината удря Singtangnoi, той започва да се тревожи за бъдещето на близките си. Без него наоколо, за да се грижи за тях, как ще се справи семейството му? В този момент той се чувстваше, че влиза в битка, която вече е загубена, но въпреки това, реши да се бори до края. Следователно той приел да премине лечение, което се състои от 36 сесии лъчетерапия и 7 сесии химиотерапия.
 
"Беше уморително и мъчително. Исках да се откажа, но си мислех за бъдещето на моите деца и хората, които обичам. Не можех да се откажа, тъй като трябваше да се бия за хората, които обичах.", разказва той.
 
Singtongnoi е бил Муай Тай боец, откакто е бил малко момче, тъй като това е бил един от малкото изходи за бедността. Тъй като той е бил най-големият от три деца, Singtongnoi е трябвало да поема по-голяма отговорност и това го е накарало да порасне бързо.
 
"Бях принуден да се трудя от малък, за да облекча натоварването на родителите ми.", споделя той.
 
Освен да се грижи за по-малките си братя и сестри и да държи дома в ред, Singtongnoi също започнал да тренира и да се състезава професионално, за да подкрепя семейството си. Не е изненадващо, че той в крайна сметка е направил успешна кариера като боец и това в течение на времето се е превърнало в основен източник на неговите приходи, докато той побеждава най-големите имена в Муай Тай средите и става многократен световен шампион и този боен стил.

 
Нещата тръгнали отново надолу, когато неговата кариера приключила и той трябвало да се върне отново на пазара, за да продава козе мляко, за да се справя с бедността. За щастие Singtongnoi бил поканен  да се присъедини към екипа на Evolve MMA като инструктор в Сингапур и оттогава той успява отново да издържа добре семейството си.
 
Въпреки това, точно когато нещата започнали да изглеждат добре, ракът ударил Singtongnoi.
 
"Дори и най-изморителните моменти от моята бойна кариера не бяха толкова изморителни, колкото това. Гърлото ме болеше и чувствах как целият ми врат гори в следствие на радиацията, която получавах от сесиите. Трудно ми беше да ходя и всичко, което исках да правя е да повръщам.", разкри Singtongnoi.
 
За щастие на Singtongnoi, Evolve MMA беше там, за да покрие разходите по неговото лечение. Разбира се, Singtongnoi е боец не само на ринга, но и извън него. По тази причина той успява да остане силен и в крайна сметка да преодолее най-голямото изпитание в живота си - ракът.
 
"Най-важното е да имаш боен дух", казва той.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес