Зареждане

Превенция срещу ракови образувания

Превенция срещу ракови образувания
Публикувано на: Февруари 5, 2012 в 22:26 ч
Тази статия излезе наскоро в интернет и за някои е доста спорна и недостоверна, а за други е събрала доста истина и различна гледна точка. Преведохме статията, тъй като в нея се засяга начина на хранен и живот, като превантивна мярка против рак. Прочетете я и сами направете своите изводи дали ви е била полезна или не толкова.

Всеки човек има ракови клетки в тялото. Тези ракови клетки не се показват в стандартните тестове, докато не станат милиарди. Когато лекарите кажат на болни пациенти, че вече в тях няма ракови клетки след лечение, това просто означава, че излследванията не могат да засекат рака, защото той не е достигнал нужните за това размери.

Ракови клетки се образуват 6 до повече от 10 пъти в живота на човек.


Когато имунната система на човек е силна, раковите клетки се унищожават докато са малко и така се спира тяхното развитие.

Когато човек е болен от рак, означава че има и недостиг на някоя храна. Това може да се дължи и на генетични фактори, околна среда, храна и начин на живот.

За да се избегне тази опасност е добре да се направи богата на хранителни вещества диета, като се взимат и добавки за подсилване на имунната система.

Химиотерапията включва тровене на бързорастящите ракови клетки, но също така унищожава и бързорастящите здрави клетки. Така може да нанесе поражения по органите като черен дроб, бъбреци, сърце, дробове и т.н.

Радиацията унищожава също ракови клетки, но боли, оставя белези и нанася поражения по здравите клетки, тъкани и органи.

Първоначалното лечение с химиотерапия и радиация често намалява размера на туморите. Но продължителното използване на химиотерапия и радиация не дава по-добър резултат.

Когато тялото се натовари с прекалено много токсини от химиотерапия и радиация, имунната система е потисната или унищожена, а от там човек може да се разболее от различни болести и инфекции, които усложняват допълнително здравословното състояние.

Химиотерапията и радиацията могат и да предизвикат раковите клетки към мутация, което да ги направи по-трудни за унищожаване. Операцията също е опасност за разпространяване на рак по други места в тялото.

Ефективен начин за борба с раковите клетки е принуждавайки ги да гладуват, като по този начин се намаля възможността им да се увеличават.

С какво се храни рака:


1. Захарта захранва рака. Ако намалите захарта, това намаля една важна хранителна единица за раковите клетки. Част от захарните заместители съдържат аспартам, който също е опасен. Ако искате да ядете нещо сладко, ориентирайте се към мед или меласа, но в малки количества. Внимавайте също и с трапезната сол.

2. Прясното мляко кара тялото да секрети и слуз, която обвива органите, особено в чревния тракт. Раковите клетки се хранят с това. Намелете млякото или го заменете с неподсладено совео мляко.

3. Раковите клетки виреят в киселинна среда. Диета, осланяща се само на месо е киселинна. Перпоръчително е да се яде повече риба и по-малко пилешко, отколкото говеждо или свинско. Месото често съдържа животински антибиотици, хормони и паразити, които са вредни, особено за хора с рак.

4. Диета, съставена 80% от пресни зеленчуци, пълнозърнести закуски, семена, ядки и малко зеленчуци, поставя тялото в алкална среда. Останалите 20% от диетата мгоат да бъдат запълнени с готвена храна. Пресните зеленчуци доставят ензими, котио са лесно усвояеми и захранват клетките до 15 минути след приема им, като така помагат за увеличаване на здравите клетки.

За да се снабдите с такива ензими за здрави клетки, пийте сок от зеленчуци и яжте няколко сурови зеленчука 2 или 3 пъти на ден. Ензимите се унищожават при температури над 40 градуса по Целзий.


5. Избягвайте кафе, чай и шоколад, които са богати на кофеин. Зеленият чай е по-добрата алтернатива и има противоракови свойства. Най-добре е да пиете и пречистена вода, за да избегнете токсините и тежките метали в бутилираната такава. Дестилираната вода е киселинна, избягвайте я.

Белтъчините от месото са трудни за усвояване и за тях са нужни много храносмилателни ензими. Неусвоеното месо застоява в червата и се разваля, като така се натрупват токсини.

Раковите клетки имат здрави протеинови обвивки. Въздържайки се от ядене на много месо, това освобождава повече ензими, които да атакуват протеиновите стени на раковите клетки и така да разрушат тяхната защита.

Някои хранителни вещества изграждат имунната система (анти-оксиданти, витамини, минерали, есенциални мастни киселини и т.н.), а други като витамин Е, програмират клетките за самоунищожение, като защитна функция срещу слаби или ненужни клетки.Стресът е фактор, който вкарва тялото в киселинно състояние.

Раковите клетки не понасят добре кислорода. Ежедневните упражнения и дълбокото дишане вкарват повече кислород в клетките на тялото.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес