Зареждане

Димитриъс Джонсън обяви оттеглянето си от ММА

Димитриъс Джонсън обяви оттеглянето си от ММА
Публикувано на: Септември 7, 2024 в 09:34 ч
Това наистина е краят на една ера в смесените бойни изкуства, тъй като Димитриъс Джонсън обяви оттеглянето си от спорта по време на ONE 168 в Денвър, Колорадо. 

Джонсън за последен път ссъстезава ше за промоцията през май 2023 г., като победи Адриано Мораес в първия трилогичен двубой в кариерата си, за да запази световната титла по ММА в категория муха на ONE. 
Завръщайки се на същото място в Денвър, Колорадо, емоционалният "Mighty Mouse" обяви на света, че официално сваля своите ръкавици и оставя зад гърба си спорта, в който доминираше в продължение на почти две десетилетия. 


"Както казах миналия път, когато дойдох в Денвър, Колорадо, ви казах, че това е потенциално последният ми бой, и не излъгах. Приключих. Свърших със състезанията в смесените бойни изкуства и искам да ви благодаря много, че ми дадохте тази възможност", каза Джонсън пред публиката.


През септември 2012 г. Джонсън победи Джоузеф Бенавидез и стана първият в историята на UFC световен шампион в категория муха. Той продължи да защитава титлата изумителните 11 последователни пъти - рекорд, който никога не е бил и може би никога няма да бъде подобрен в октагона. По пътя си той печели победи над Джон Додсън, Кьоджи Хоригучи, Хенри Седжудо, Тим Елиът и Рей Борг. 

Джонсън продължи доминацията си в категория муха в шампионата на ONE

През 2018 г. Джонсън отново влезе в историята, като стана първият боец, който някога е бил продаден на друга промоция. "Mighty Mouse" беше продаден на ONE Championship в замяна на бившия носител на титлите на ONE и Bellator Бен Аскрен

Джонсън веднага направи фурор в базираната в Сингапур промоция, като постигна три поредни победи, за да стане световен шампион на ONE в категория муха и да си осигури битка за титлата с Адриано Мораес. 

През следващите две години Джонсън и Мораес ще се изправят три пъти, като в последните два случая "DJ" ще спечели и ще запази короната на ММА в категория муха. Между тези двубои Джонсън се състезава и в първия в историята на ONE Championship мач по смесени правила срещу "Iron Man" Родтанг Джитмуангон. 

Джонсън спечели двубоя във втория рунд чрез задушаване, след като оцеля в началния рунд, проведен по правилата на муай тай

Преди да напусне клетката в петък вечер, главният изпълнителен директор на ONE Championship Чатри Сидитонг обяви, че "Mighty Mouse" ще бъде първият в историята на ONE Championship член на Залата на славата. 


Джонсън си тръгна както със статуетката си HoF, така и с титлата в категория муха, която му беше казано да остави. 

"Искаха от мен да оставя пояса тук, няма да правя това мамка му. Дойдох в този спорт като шампион, вдигам си и черния си задник като шампион", каза Джонсън.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес