Зареждане

Франк Мир: Качествата на Аспинал са слабите страни на Джоунс

Франк Мир: Качествата на Аспинал са слабите страни на Джоунс
Публикувано на: Септември 2, 2024 в 20:00 ч
Според бившия безспорен шампион в тежка категория Франк Мир потенциален двубой между настоящите носители на титлата в дивизията Джон Джоунс и временния най-добър Том Аспинал може да означава сигурна опасност за бившия ветеран - на фона на продължаващите връзки за сблъсък в бъдеще.

Джоунс, бивш двукратен безспорен шампион в полутежка категория и настоящ носител на златото в тежка категория, е извън строя поради контузия, откакто през март миналата година получи вакантната корона в тежка категория при завръщането си в UFC 285.

Срещу бившия временен носител на златото, Сирил Ган, Джон Джоунс се справи с французина за кратко време в първия рунд с гилотина.

Що се отнася до Аспинал, настоящият временен шампион отмъсти за единственото си поражение в промоцията през юли в главното събитие на UFC 304, като постигна успех с нокаут в първия рунд срещу  Къртис Блейдис.

Франк Мир вижда Том Аспинал като трудно предизвикателство за Джон Джоунс

Според бившия носител на титлата на UFC в тежка категория, Мир, обаче, на фона на несигурността относно потенциална бъдеща среща за обединяване на титлите, Джоунс може да се окаже в опасност, ако някога се изправи срещу Аспинал.

"Пукнатината в бронята на Джон Джоунс от времето, когато правих спаринги с него, е, че той не се справя добре със скоростта", заяви Франк Мир по време на интервю за talkSPORT. "Ако си бърз, това му създава трудности. Той използва дължината си, за да преодолее това, а след това, ако влезете бързо и може би пропуснете, тогава той ви хваща и ви изтощава с борческите си способности."


"... Том има движение и скорост", обясни Мир. "Той е много експлозивен, с бързи ръце и добра подвижност. Така че има голяма вероятност той да бъде много опасен двубой за Джон, защото някои от неговите качества са слабите страни на Джон."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес