Зареждане

Вижте вдъхновяващата история на младия боец без пръсти Khalifa Nassrati

Вижте вдъхновяващата история на младия боец без пръсти Khalifa Nassrati
Публикувано на: Февруари 8, 2017 в 17:27 ч

Жиу-житцу става все по-популярен по света и сред впусналите се в това приключение често виждаме истински герои.

Един от тях е 16-годишния Khalifa Murad Nassrati, който живее в столицата на жиу-житцу - Abu Dhabi, където се провежда и финалът на най-престижното състезание по този спорт - WPJJC.

В петото издание на WPJJC Khalifa става шампион, записвайки четири победи, три от които със събмишън. Без никакви оправдания. И без 4 пръста на лявата ръка - в боен спорт, в който здравината на захвата е от решаващо значение.

Така 13-годишният Khalifa добива популярност в цялата страна, ставайки олицетворение на несломимата воля и дух на боец.
 
Khalifa тренира всяка сутрин и всеки следобед със своя професор Pedro Damasceno, черен колан от Brazilian Top Team. Наставникът му си спомня първите тренировки на Khalifa - когато той е бил на път да се откаже, смятайки че е невъзможно да се състезава наравно с останалите деца. Но Pedro е успял да мотивира младежа.
 
"Един ден показах на Khalifa видео от шампиона в ADCC, Jean Jacques Machado и той се впечатли страшно много от видяното и фактът, че има толкова добър боец със съдба близка до неговата," казва Pedro, говорейки за черния колан Machado, който е няколкократен шампион по жиу-житцу и един от най-уважаваните състезатели в близкото минало, въпреки че е имал същия недъг - четири липсващи пръста на лявата ръка.

"След като видя това видео, Khalifa ми каза 'Професоре, ще продължа да тренирам всеки ден, за да стана черен колан и да стана велик шампион като Jean Jacques. И прякорът ми ще бъде 'Little Jean Jacques'," спомня си Pedro.

Предстои ни да се запознаем повече със съдбата на Khalifa с документалния филм "The Hand of God" на нашите приятели от No-Mad Chronicles.
 

 
Зад BJJ-No Mad стои един от най-добрите синематографи в България - Михаил Кунчев, който е едно от главните действащи лица на поредицата за жиу-житцу BJJ No-Mad, както и документалния филм за българския наемен войник Тодор Станков. Повече за проектите на Михаил може да видите в официалния му сайт.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес