Зареждане

Отслабване с лимонена вода?

Отслабване с лимонена вода?
Публикувано на: Декември 26, 2020 в 13:50 ч
Звучи прекалено лесно - само добавяш резен-два пресен лимон към напитката, която консумираш и започваш да сваляш килограми.

Засичал си навярно този съвет из интернет пространството и социалните мрежи. И е напълно естествено, ако в главата ти са се породили някои въпроси.
  • Какво съдържат лимоните, за да помагат с отслабването?
  • Колко лимонени напитки трябва да бъдат изпити, за да се постигне ефект?
  • Брои ли се лимонът в сладкия чай?
Експерти и всякакви инфлуенсъри твърдят смело, че консумацията на лимонени напитки може да подобри метаболизма, да премахне токсините, да спомогне храносмилането, да подобри здравето на кожата и дори да помогне с отслабването.

Но истина ли са всички тези чудеса? Възможно ли е наистина нещо толкова простичко, което се намира буквално във всяка кухня на планетата, да бъде ключът към по-доброто здраве и пълноценен живот?

Лимоните освен това не са и скъпи. И дори вкусът им да не е сред най-предпочитаните за повечето хора, няма спор, че действа освежаващо. Лимонената вода също се приема доста по-леко от някои здравословни шейкове, а и е в пъти по-лесно за приготвяне.

На теория, лимонената вода си заслужава отвсякъде. Но какво казва науката по въпроса?

Лимонена вода за отслабване?

Според хората, които са наясно как работи човешкия организъм, добавянето на лимон към водата не прави нищо повече освен да й промени вкуса.

Очевидно, ако използваш лимонената вода като заместител на нещо друго - например мока с шоколад, сметана и 400 калории, то най-вероятно ефект върху отслабването обезателно ще има. Но ето и още една добра новина - самото увеличение в консумацията на вода може косвено да ти помогне с отслабването. Проучванията показват, че консумирането на една чаша вода преди хранене спомага постигането на по-добри резултати при отслабване.

Лимонена вода за детокс?

Истина е, че лимоните съдържат много полезни вещества, сред които витамин C. Но дори и цяла половинка лимон, накисната в кана вода, няма чак толкова да промени количеството витамини в организма ли. По отношение на детокса - най-вероятно черният ти дроб вече се грижи достатъчно добре за това.

Странични ефекти при пиене на лимонена вода за отслабване

Ако ти допада вкусът на лимонената вода и не я пиеш само заради отслабването и детокса - чудесно. Внимавай обаче, тъй като лимоните са висококиселинни и не са полезни за емайла на зъбите. Преди да си миеш зъбите сутрин, след като си пил лимонена вода, изплакни хубаво устната кухина с чиста вода.

Сподели ни какъв твоят опит с лимонената вода в коментарите по-долу.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес