Зареждане

Какво става като се подложиш на кето диета за шест седмици

Какво става като се подложиш на кето диета за шест седмици
Публикувано на: Септември 21, 2019 в 16:45 ч
YouTube двойката Buff Dudes, или братята Brandon и Hudson White, често се подлага на предизвикателства с различни диети и тренировки, като се снимат и качват в популярната видеоплатформа. Те наскоро пробваха да се подложат на диета с малко въглехидрати и доста мазнини - бяха кето в продължение на цели шест седмици, с единствената цел да постигнат пълна кетоза. Не им отнема много време обаче преди да разберат, че това е в пъти по-трудно, отлколкото звучи.

“Първите две седмици бяха наистина тежки” - споделя Hudson. “Основният ми проблем беше да спазвам дневната доза въглехидрати - около 20-30 грама на ден.”

Едно нещо, което открива Hudson е, че дори богатите на протеини храни, като ядките, съдържат малко въглехидрати, така че това ги прави идеални за хапване по всяко време на деня, когато усетиш глад. И няма да имаш проблеми с въглехидратите.

Разбира се, в началото се пречупвал през мазнини като масло, например, но признава, че се чувствал мазен в последствие от тях.

“Чувствам сякаш всичко ми излиза през порите. Все едно е навсякъде - по плота в кухнята, на покривката. Чувствам се мазен.”

Brandon вече има опит с нисковъглехидратните диети, тъй като е бил бодибилдър като тинейджър.

“Върши чудеса - изчистих мазнините максимално.”

Съветът му към всички тепърва навлизащи в кетото е да слушат тялото си.

Системата на всеки един може да реагира на диетата по различен начин.

Например, Brandon вдига количеството протеин в диетата си в продължение на шестте седмици, докато не започва да приема равно количество протеини и мазнини. А това е нещото, което го кара да се чувства наистина добре. След като свиква и с новия начин на живот, той започва да прави все по-осъзнати избори по отношение на захарите и въглехидратите в храната, която си купува. Той споделя, че намалявайки въглехидратите, той се чувствал много по-енергичен, без чувството на изтощение след тежко хранене.Brandon разказва, че като любител на месата и мазнините, кето диетата му допаднала изключително и успявал да я вмести в ежедневието си лесно. Което се оказало изключително благоприятно за горенето на мазнини и за натрупването на мускулна маса. Той обаче също разкрива:

“Наистина не е чак толкова лесно да се поддържа ниския прием на въглехидрати за  дълго” - и затова сега търси по-здравословни източници на въглехидрати, които да включи в диетата си.

Hudson включва и периодично постене в предизвикателството, като започва деня с тренировка и после прави едно високовъглехидратно хранене по обяд, което го държи сит през останалата част от деня. В крайна сметка, влиза бързо във форма, но след 45-те дена споделя, че въпреки че е отслабнал, също е изгубил и мускулна маса. Заключението му е:

“Колкото и да ми се иска да продължа да приемам малко въглехидрати и контролирано количество захар, в края на краищата, обичам си  ги.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес