Зареждане

Помните ли когато Дана Уайт заяви, че Джон Джоунс трябва да се страхува от Франсис Нгану

Помните ли когато Дана Уайт заяви, че Джон Джоунс трябва да се страхува от Франсис Нгану
Публикувано на: Септември 1, 2024 в 16:00 ч
Отново се появиха кадри, на които главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт пее похвали за бившия носител на титлата в тежка категория Франсис Нгану преди отдавна подготвяната битка с Джон Джоунс, преди да промени мнението си за двамата след излизането на камерунеца от промоцията в началото на миналата година.

Джоунс, бивш двукратен неоспорим шампион в полутежка категория и настоящ носител на златото в тежка категория, е почти сигурен, че ще оглави UFC 309 в края на годината през ноември - като се изправи срещу завърналия се скоро общ опонент Стипе Миочич в "Медисън Скуеър Гардън".

Що се отнася до Нгану, бившият неоспорим носител на титлата в UFC в тежка категория е встрани от смесените бойни изкуства от януари 2022 г., като наскоро успешно обедини короните в тежка категория с впечатляваща победа с единодушно решение над непобедения тогава общ противник Сирил Ган.

Напуснал промоцията през януари миналата година, роденият в Бати Франсис Нгану сега трябва да направи дългоочаквания си дебют в PFL след два месеца в Рияд, като се изправи срещу звездата в тежка категория Ренан Ферейра в блокбъстър сблъсък.

Дана Уайт избра Франсис Нгану да победи Джон Джоунс преди да напусне UFC

Въпреки това, на фона на продължаващите връзки с бъдещ двубой за титлата между Джоунс и Нгану, отново се появиха кадри, на които шефът на UFC Уайт хвали бившия си безспорен шампион Нгану, след като призова Джоунс да се откаже от средната категория.

Ако аз съм Джон Джоунс и гледам тази битка Стипе Миочич срещу Франсис Нгану 2, тогава се премествам в средна категория - заяви Дана Уайт пред събралите се медии преди три години. - Мога да седя тук цял ден и да ви обяснявам, че искам много пари за този двубой. Можеш да кажеш, че искаш да се биеш с някого, но наистина ли искаш?"


Тези коментари на Уайт дават рязка разлика в днешното му отношение към проваления мач - сега той смело твърди, че Нгану няма да се съгласи да се бие с Джоунс в двубой за титлата в тежка категория, въпреки че изтъква камерунеца като ужасен мач за "Bones"... поне преди време.

През последните седмици Джоунс беше обявен за най-добрия боец, който някога се е състезавал в бойните спортове, преди очакваното му завръщане в битката за титлата на UFC 309 - в опит да се популяризира бившият носител на титлата в две категории.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес