Зареждане

Президентът на Karate Combat заяви, че Катар ги е срам от ONE Championship

Президентът на Karate Combat заяви, че Катар ги е срам от ONE Championship
Публикувано на: Септември 7, 2024 в 10:00 ч
Президентът на Karate Combat каза няколко думи за ONE Championship. Според Асим Зайди, наричан още президентът Awesome, Катар е инвестирал в ONE по-рано, но оттогава съжалява за партньорството си с тях.

ONE Championship в Катар

ONE Championship имаше значителна инвестиция от Катар през 2021 г., а по-късно беше домакин на събитие в страната през 2024 г. с ONE 166: Катар. Базираните в Катар спонсори като Qatar Airways и Ooredoo оттеглиха подкрепата си за организацията. Освен това президентът на Karate Combat обясни, че Катарският инвестиционен орган (QIA) не е доволен от тяхната инвестиция.

Karate Combat наскоро обяви война на ONE Championship и организира събитие в бившия дом на ONE - Сингапур. На 18 септември Karate Combat ще се проведе в Сингапур.

Говорейки в интервю с бившия шампион на UFC в средна категория Майкъл Биспинг, Асим Зайди, наричан още президентът Awesome, обясни:

"За да добавим към това, Катар, един от основните инвеститори на ONE Championship, публично заяви смущението си от инвестирането в ONE FC. Можете да намерите статии за това, ако ги потърсите. Това беше последната капка за мен. Те не просто се гавреха с мен; те влияеха на кариерите на бойците в разцвета на силите им. Затова реших да предприема действия. Организираме събитие на 18 септември в Сингапур, като целта ни е да предоставим възможности на бившите бойци на ONE FC и азиатските бойци и да им покажем, че има алтернатива на това, което виждам като диктатура."

Според DealStreetAsia ONE Championship може би не е в добро финансово състояние. Компанията също така е имала няколко кръга на съкращения през 2023 г. Няколко бойци и бивши служители открито се оплакват от договорите си с ONE и от невъзможността да получат битка. Сред тях са имена като таланта в областта на жиу-жицу Маркус Бучеча, бившия шампион в две дивизии Райниер де Ридер и световния шампион по кикбокс Чингиз Аллазов.

Понастоящем ONE се фокусира основно върху муай тай в Тайланд и промотирането на събития в САЩ. Това е промяна в сравнение с предишната им стратегия за работа в Сингапур. Само времето ще покаже дали са успешни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес