Зареждане

'Заради допинга Джон Джоунс трябва да е извън списъка за най-велики бойци'

'Заради допинга Джон Джоунс трябва да е извън списъка за най-велики бойци'
Публикувано на: Септември 5, 2024 в 16:00 ч
Хавиер Мендес, легендарният треньор на Даниел Кормие и Хабиб Нурмагомедов, има проблем с настояването на Дана Уайт, че Джон Джоунс е най-добрият състезател в смесените бойни изкуства. 

Неведнъж главният изпълнителен директор на UFC е влизал в огнен спор с ММА медиите заради убеждението си, че "Bones" е най-великият боец на всички времена и следователно трябва да се намира на върха на класацията. Въпреки това уважавани журналисти като Кевин Айол и Джон Морган смятат, че липсата на активност на Джоунс трябва да го освободи от класацията P4P. 


По време на неотдавнашния епизод на собствения си подкаст Мендес привидно застана на страната на Йоле и Морган, но по съвсем различна причина. 

"Дана все още настоява, че Джон Джоунс е номер 1 в категория "pound for pound" - каза Мендес. "Той има своите валидни точки, но моята валидна точка е, че искам да кажа само едно нещо: Ланс Армстронг. Ланс Армстронг колко пъти спечели Тур дьо Франс и по принцип всички тези титли му бяха отнети заради едно нещо - допинг. И въпреки че го хванаха много години по-късно, той загуби всички титли от Тур дьо Франс. 

"Е, това е факт, това е доказано, Джон Джоунс е бил хванат с допинг. Така че, съжалявам, но мисля, че това го дисквалифицира само въз основа на това" . 


Джон Джоунс беше уличен в употреба на стероид през 2017 г.

След победата му с TKO в третия рунд над Кормие на UFC 214 стана ясно, че Джоунс е дал положителна проба за туринабол - анаболен стероид, който обикновено се използва от спортисти и културисти за увеличаване на мускулната маса и подобряване на спортните им постижения. 

В резултат на това победата на Джоунс беше отменена и той беше отстранен за 15 месеца от Атлетическата комисия на щата Калифорния. 

Джоунс се завръща 17 месеца по-късно, за да си върне титлата в полутежка категория. Той я защитава още три пъти срещу Антъни Смит, Тиаго Сантос и Доминик Рейес, след което освобождава пояса и обявява преминаването си в тежка категория. 

След още три години "Bones" най-накрая дебютира в тежка категория, побеждавайки Сирил Ган и претендирайки за освободената титла с бързо двуминутно подчинение на "Bon Gamin" в UFC 285.

Джоунс все още не е защитил титлата си, но е планирано да се изправи срещу бившия двукратен носител на титлата Стипе Миочич през ноември тази година, когато UFC се завръща в Медисън Скуеър Гардън. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес