Зареждане

Валентина Шевченко се присмя на стратегията на Алекса Грасо

Валентина Шевченко се присмя на стратегията на Алекса Грасо
Публикувано на: Септември 6, 2024 в 18:00 ч
Валентина Шевченко не можа да се сдържи и се разсмя, след като научи за съвета на Алекса Грасо към нея. 

Преди да защити шампионската си титла в категория муха срещу "Bullet" в първия женски трилогичен двубой в историята на UFC на 14 септември, Грасо даде съвет на опонентката си, като предположи, че ако Шевченко се надява да си върне титлата, трябва да продължи напред и да увеличи агресията, вместо да седи на дистанция 25 минути. 


"Тя има стил, в който прекалено много изчаква", заяви Грасо. "Тя просто се връща назад и назад, и назад. Не мисля, че това е добра идея. Ако искаш да си върнеш колана, не мисля, че това е начинът да го направиш." "Ако искаш колана, трябва да си го извоюваш. Бих се радвал на това.

"Обичам да се разменям удари. Обичам битките. Но тя има боен стил, в който се връща назад, назад, назад - не съм сигурна, че това ще се получи."

Научавайки за коментарите на Грасо, Шевченко не беше никак забавна. 

"Значи тя планира да си осигури победата, а не планира да върви напред и да атакува? Това е, което тя каза?" Шевченко заяви в собственото си интервю за MMA Junkie, докато слушаше Грасо. "Значи тя ще бъде от нейната страна на октагона, очаквайки аз да бъда от моята страна? Това е смешно. О, Боже мой."


UFC 306 ще бъде третата поредна среща между Грасо и Шевченко. Първият им сблъсък беше през март 2023 г., когато Грасо зашемети ММА общността с победа в четвъртия рунд над "Bullet", за да върне пояса в категория муха у дома в Мексико. 

Шест месеца по-късно двете ще се бият пак в Noche UFC в Лас Вегас. Този път двете изиграха цели пет рунда, но не постигнаха почти нищо, тъй като състезанието беше обявено за спорно, след като съдията Майк Бел някак си сметна за необходимо да оцени последния рунд с 10-8 в полза на Грасо. 

"Втората битка, нашата втора битка, беше реми", каза Шевченко. "Но това беше точно същата стратегия, със същата тактика, аз си осигурих победата, ако не беше грешката и заблудата на съдията Майк Бел. Това бе много, много странно действие, което направи. Така че всички можеха да усетят, че аз спечелих битката. Направих достатъчно, за да спечеля битката. Беше шокиращо за хората да видят, че един съдия може да направи тези неща. Беше странно. Като знам, че стратегията ми работи, нямам намерения да променям нищо.

"Просто ще наложа духа си. Ще покажа силата и скоростта си, както и опита си в битката. Цел номер 1, която трябва да направя в тази битка, е да бъда себе си. Не трябва да играя нечия игра. Не това е, което те прави шампион. Шампион е този, който играе собствената си игра. Не ме интересува какво казват всички. Аз ще спечеля битката. Знам това със сигурност."

Валентина Шевченко не иска битката да стига до решение

Макар да знае, че това няма да е лесна задача, Шевченко няма намерение да допусне третият им двубой да отиде при съдиите, особено след като миналата година си тръгна с празни ръце. 

"Всеки път го очаквам с нетърпение, но не всеки път е възможно да завърша битката, особено когато се биеш със съперник от най-високо ниво", каза Шевченко. "Можеш да завършиш битката много лесно, когато нивото между теб и противника ти има разлика, но когато говорим за UFC и за състезание от най-високо ниво, понякога е по-трудно. Но това беше основната ни цел по време на тренировъчния лагер - да завършим боя. 

"Чувствам се страхотно. Чувствам се силна и кардиото ми е невероятно. Просто ще отида там и ще дам на хората един невероятен бой. Това е целта. Не се притеснявам за нищо друго. Просто влизам в тази битка за да я направя най-добрата битка в живота ми."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес