Зареждане

Турки Алалшикх намаля боксовите PPV на 20 долара

Турки Алалшикх намаля боксовите PPV на 20 долара
Публикувано на: Септември 6, 2024 в 16:00 ч
Коментарите на Дана Уайт за борбата с незаконното стрийминг съдържание дойдоха малко след като Турки Алалшикх, председател на General Entertainment Authority в Саудитска Арабия, разкри плановете си да намали цените на pay-per-view за боксови събития до 15-20 долара с надеждата да развие спорта и да насърчи феновете да купуват събитията, вместо да пиратстват излъчванията.

"Мечтая за PPV с добра цена, за да зарадвам феновете и да ги накарам да се абонират за него и да го гледат легално", заяви Алалшикх. "Обикновено, когато видят висока PPV цена, много хора гледат боя нелегално, а това не е здравословно за бокса и платформата."

"Това, което ще се опитам да прокарам, е шоутата ни от сезона в Рияд да са на цена под 20 паунда в Англия и под 20 долара по целия свят. Бих предпочел един милион фенове да се абонират и да си купят PPV за 20 долара, отколкото по-малко от 500 000 да гледат."


През последните две десетилетия цените на PPV скочиха до небето навсякъде, като събитията на UFC струват по 79,99 долара накуп, а освен това за поръчката се изисква абонамент за ESPN+, който ще струва още 10,99 долара на месец. Що се отнася до бокса, предстоящият сблъсък между Канело Алварес и Едгар Берланга ще струва колосалните 89,99 USD + данък. 

Алалшикх се надява да сложи край на ерата, в която феновете на боевете са принудени да отделят почти 100 долара само за да гледат събитие, което, честно казано, рядко отговаря на очакванията. 

"Хората го гледат нелегално, защото цената е висока", добави Алалшикх. "В бъдеще това няма да изгради бокса. Ако давам на феновете добри битки на добра цена, тогава ще увелича фенската база."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес