Най-големият сайт за бойни спортове

       

Мускулна паста

Мускулна паста
Публикувано на: Март 26, 2011 в 13:13 ч
Снимка: pixabay.com

Това хапване ще зареди мускулите ви дори след най-изтощителната тренировка.


За да постигните желаните от Вас резултати, трябва да дадете на тялото си възможно най-добрите хранителни вещества непосредствено след тренировката, за да му помогнете да се възстанови и поправи микротравмите, така че следващата тренировка да бъде по-интензивна. Тази рецепта, която е представена от Джо Уорнър, е богата на три изключително важни хранителни вещества - въглехидрати, протеини и мазнини - както и важни витамини.

Нужните продукти:
 

50 гр. паста от непресято брашно (може да са спагети, макарони, талятели);
Няколко нарязани пуешки гърди;
30 гр. броколи;
25 гр. пармезан;
Малко зехтин;


Какво получавате от това?

Пастата

Мускулите ви се нуждаят страшно много от гликоген, която да постъпи в енергийните запаси, които са се изчерпали след тренировката. Пастата има много въглехидрати и висок гликемичен индекс, което означава, че енергията и се приема от кръвния поток бързо, откъдето започва и вашето възстановяване.

Пуешкото

Освен че доставя чист протеин, който помага на мускултие да станат изчистени и големи, пуешкото е богато на витамин B, което е важен за усвояването на енергията от кръвния поток.

Броколите

Интензивните тренировки провокират и свободни радикали, които се пръсват по тялото ви. Броколите са добър антиоксидант, който неутрализира тези вредни елемнти. Те съдържат и витамини за по-силна имунна система, които ви поддръжат здрави.

Пармезан

Това твърдо сирене е пълно с фосфор, който играе важна роля за съставянето на енергия в клектите ви. Пармезанът съдържа и бърз протеин, който стига до мускулите ви на момента.

Зехтин

Пълен е с мононаситени мазнини, които благоприятстват за по-здраво сърце, а също и омега 3 мазнини, за които се знае, че намаляват инфекцията и подобравят сърдечно-съдовите функции.
 

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

В САЩ забраняват антибиотиците в месото

В САЩ забраняват антибиотиците в месото
В повече от две десетилетия животновъдите използват антибиотици, за да стимулират растежа на своята продукция. Тази порочна практика е добре позната не само в чужбина, но и у нас.
Статии » декември 15, 2013 (1)
цялата статия

10 факта за въглехидратите, които са всъщност пълни лъжи

10 факта за въглехидратите, които са всъщност пълни лъжи
Из медиите се въртят какви ли не лъжи спрямо въглехидратите. Подготвили сме някои от тях, за да си наясно как стоят нещата в действителност и да си направиш най-добрата диета, която да спазваш.
Статии » ноември 27, 2018 (1)
цялата статия
Мнения в Facebook