Зареждане

Мускулна паста

Мускулна паста
Публикувано на: Март 26, 2011 в 13:13 ч
Снимка: pixabay.com

Това хапване ще зареди мускулите ви дори след най-изтощителната тренировка.


За да постигните желаните от Вас резултати, трябва да дадете на тялото си възможно най-добрите хранителни вещества непосредствено след тренировката, за да му помогнете да се възстанови и поправи микротравмите, така че следващата тренировка да бъде по-интензивна. Тази рецепта, която е представена от Джо Уорнър, е богата на три изключително важни хранителни вещества - въглехидрати, протеини и мазнини - както и важни витамини.

Нужните продукти:
 

50 гр. паста от непресято брашно (може да са спагети, макарони, талятели);
Няколко нарязани пуешки гърди;
30 гр. броколи;
25 гр. пармезан;
Малко зехтин;


Какво получавате от това?

Пастата

Мускулите ви се нуждаят страшно много от гликоген, която да постъпи в енергийните запаси, които са се изчерпали след тренировката. Пастата има много въглехидрати и висок гликемичен индекс, което означава, че енергията и се приема от кръвния поток бързо, откъдето започва и вашето възстановяване.

Пуешкото

Освен че доставя чист протеин, който помага на мускултие да станат изчистени и големи, пуешкото е богато на витамин B, което е важен за усвояването на енергията от кръвния поток.

Броколите

Интензивните тренировки провокират и свободни радикали, които се пръсват по тялото ви. Броколите са добър антиоксидант, който неутрализира тези вредни елемнти. Те съдържат и витамини за по-силна имунна система, които ви поддръжат здрави.

Пармезан

Това твърдо сирене е пълно с фосфор, който играе важна роля за съставянето на енергия в клектите ви. Пармезанът съдържа и бърз протеин, който стига до мускулите ви на момента.

Зехтин

Пълен е с мононаситени мазнини, които благоприятстват за по-здраво сърце, а също и омега 3 мазнини, за които се знае, че намаляват инфекцията и подобравят сърдечно-съдовите функции.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес