Зареждане

Конър Макгрегър: Бог да благослови Доналд Тръмп

Конър Макгрегър: Бог да благослови Доналд Тръмп
Публикувано на: Юли 14, 2024 в 06:10 ч
Опитаха се да убият Доналд Тръмп на митинг в Бътлър, Пенсилвания. 

На кадрите се вижда как Тръмп спира, хваща се за главата и заляга под трибуната. Малко след това бодигардовете го извеждат от сцената, а Тръмп, с кръв по ухото, вдига юмрук. Говорител на Тръмп каза, че бившият президент е "добре" и се преглежда в медицинско заведение. Тайните служби също казаха в изявление, че "бившият президент е в безопасност".

Засега е известно само, че стрелецът е мъртъв, а един участник в митинга е убит, каза окръжният прокурор на окръг Бътлър пред АП. Стрелецът е бил ликвидиран от членове на екипа за контранападение на Тайните служби на САЩ, според двама служители, които са говорили при условие за анонимност.

Президентът Джо Байдън каза, че е "благодарен", че Тръмп е добре след стрелбата и добави, че "няма място за такъв вид насилие в Америка". Последва вълна от подкрепа за Тръмп в социалните мрежи. Суперзвездата на UFC Конър Макгрегър беше един от многото, които подкрепиха Тръмп.

"78-годишен мултимилиардер, той би трябвало да е на яхта и да участва в турнири по голф. Но той не го прави. Той е в Пенсилвания и плюе куршуми! Кандидатира се за президент от любов към родината си! Бог да благослови Доналд Тръмп. Бог да благослови Съединените щати!", написа Макгрегър.

Митингът в Пенсилвания бе последната среща на Тръмп преди конгреса на републиканците, на който той трябва да бъде официално номиниран за кандидат на Републиканската партия срещу отиващия си президент на Демократическата партия Джо Байдън на изборите през ноември.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес