Зареждане

Еди Хърн е готов да подпише с Хелиф, но не е сигурен, че е жена

Еди Хърн е готов да подпише с Хелиф, но не е сигурен, че е жена
Публикувано на: Август 15, 2024 в 02:00 ч
Олимпийската шампионка Иман Хелиф попадна в светлината на прожекторите след проблем с пола.

Алжирската боксьорка, която се състезаваше в категория до 66 кг за жени, спечели златото на Игрите в Париж, след като победи на финала китайката Лю Ян. Участието й на Олимпиадата обаче беше подложено на критики след дисквалификацията й от Световното първенство през 2023 г. поради неуточнен тест за пола от Международната боксова федерация (IBA).

Промоутърът на Matchroom Boxing Еди Хърн беше попитан дали би обмислил професионален договор с Хелиф, ако тя реши да премине към професионалния бокс. В интервю за iFL TV Хърн отговори утвърдително, при условие че фактите са ясни. Той посочи, че ако няма причина Иман да не бъде допусната да се състезава като жена, той ще се интересува от нея като боец.

Освен че я нарече талантлива боксьорка, Хърн посочи и многото й последователи в социалните медии като търговски актив.

„Да, ако фактите бяха изложени. Ако беше в позиция, в която няма причина тази личност да не се състезава като жена. Първо, тя е талантлив боец. Второ, комерсиално мисля, че има до два милиона последователи в Инстаграм, така че отговорът е да. Но имам предвид, че вероятно има факти, които не знаем около ситуацията. Не знаем и дали са верни. 

Но ако един боец се счита за жена без физически предимства, но отново не съм виждал нищо по темата с нейния пол. Виждал съм хората да казват, че са направили някакви тестове за пола на Хелиф. Може ли да видим тези тестове ? Просто ще повярваме ли на този разказ ? Няма да се намесвам в този разговор.“, каза Еди пред iFL TV. 

Ще разберем ли някога истината около пола на Хелиф ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес