Зареждане

Усман Нурмагомедов: Тренировките са различни, когато с нас е Хабиб

Усман Нурмагомедов: Тренировките са различни, когато с нас е Хабиб
Публикувано на: Август 14, 2024 в 12:00 ч
Усман Нурмагомедов е повече от благодарен за напътствията на братовчед си Хабиб Нурмагомедов.

Усман иска да защити титлата си в лека категория срещу Александър Шаблий в главното събитие на Bellator Champions Series на 7 септември в Pechanga Arena в Сан Диего, Калифорния. Докато Хабиб си беше взел кратка почивка от всичко, свързано с ММА, миналата година, "The Eagle" наскоро пое по-активна роля в подпомагането на своите съотборници и роднини от Дагестан, включително такива като Умар Нурмагомедов и Ислам Махачев.

Хабиб също така помага на непобедения шампион на Bellator в лека категория за предстоящата му защита на титлата и също ще го подкрепя в ъгъла.
Усман казва, че тренировъчната среда е просто различна в присъствието на Хабиб. Според Усман познанията на Хабиб за спорта са ненадминати и е божествен дар да има до себе си боеца от Залата на славата на UFC.

"За нас това е дар от Бога", каза Усман по време на неотдавнашната среща с медиите на Bellator. "Хора като Хабиб, този човек е като... не можеш да намериш такъв човек около себе си. Толкова е трудно да намериш някой като Хабиб. Той ни подкрепя толкова много, помага ни.

И той знае всичко за ММА, както никой друг не знае. И когато е в лагера, всичко е различно, всичко е различно, чувстваш се различно. Обичаш да се учиш толкова много, израстваш толкова много и това е. Аз съм много благодарен на Бога заради Хабиб."

В момента Шаблий е непобеден в пет излизания в Bellator и като цяло няма загуба от 2016 г. насам. "Peresvet" обаче е просто още едно име, което Нурмагомедов може да добави към автобиографията си.

"Не, това е същото като предишните момчета", каза Усман. "Не е като да е нещо различно. Поредният боец, който е губил и преди. И нищо, нищо ново. Просто още едно име и това е всичко."

Нурмагомедов също така смята, че основната слабост на Шабли е психиката и очаква той да се откаже, щом битката навлезе в дълбоки води.

"Мисля, че слабостта му е в психиката", каза Усман. "Когато настъпи времето, когато клетката се затвори, когато след два, три рунда той ще бъде уморен, той ще се предаде. Но ще видим."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес