Зареждане

Суперлек включи спортен учен в подготовката си за ONE 168

Суперлек включи спортен учен в подготовката си за ONE 168
Публикувано на: Август 14, 2024 в 14:00 ч
Спокойно може да се каже, че Суперлек Kiatmoo9 не пропуска никакъв шанс за оптимална подготовка при дългоочакваната си среща срещу Джонатан Хагърти.

В различен правилник действащият световен шампион по кикбокс в категория муха на ONE повишава теглото си, за да се изправи срещу краля на двата спорта в Англия за пояса по муай тай в категория петел. Този сблъсък се случва в главното събитие на ONE 168: Денвър, което ще се проведе в Ball Arena на 6 септември.

С оглед на това, че залогът е изключително висок, "The Kicking Machine" е напълно наясно с изискванията на предстоящия петрундов двубой.

За да се посигури в победата, Суперлек е поканил Хук - спортен учен, който специализира в силовото развитие и кондицията.

"Той се включи в отбора ми през юни. Работим редовно заедно оттогава. Прекарваме доста време в тренировки и специализирани методи. Близко сме", заяви тайландската суперзвезда.

Ролята на Хук е от решаващо значение, тъй като той трябва да помогне на Суперлек да натрупа подходящ мускулен обем, за да се състезава ефективно в горната категория. Освен това режимът трябва да поддържа пъргавината и силата, които определят кариерата на 28-годишния състезател.

 
По същество задачата е двойна. Суперлек трябва да добави размери и мускули, за да се справи със силата на Хагърти, и същевременно да се подготви за бъдещо завръщане в категория муха, за да защити своята кикбокс титла.

Това означава, че работата на Хук е от ключово значение за постигането на баланс, който да позволи на Суперлек да се изяви и в двете теглови категории.

"Изключително важно е да имаш в екипа си човек, на когото можеш да се довериш. За пръв път преминавам в горна категория, така че той ми помогна много", казва Суперлек.

"Правихме тренировки с тежести, като се уверих, че силата се е увеличила, но не с цената на прекалено много мускулна маса, защото все още искам да мога да защитавам пояса си в категория муха. Знанията му определено са ценни. Чувствам се подготвен и подкрепян в този боен лагер."
 

Суперлек подчертава значението на силата и кондицията 


Ангажиментът на Суперлек Kiatmoo9 да използва научните и хранителните познания подчертава неговата отдаденост да запази статута си сред елита.

Като един от най-добрите страйкъри в света днес, той разбира значението на тези ресурси за постигане на успех на най-високо ниво.

"Всеки спортист трябва да работи с диетолог и спортен учен. Те могат да ви помогнат да развиете потенциала си по невероятен начин", казва той.

"Ако тренирате самостоятелно без тези двамата, може да достигнете определено ниво, но с тяхна помощ можете да изведете представянето си на следващото ниво."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес