Зареждане

3 натурални съставки, повишаващи тестостероновите нива по естествен път

3 натурални съставки, повишаващи тестостероновите нива по естествен път
Публикувано на: Декември 19, 2015 в 07:30 ч
Според едно изследване, публикувано в Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, средното ниво на тестостерона е било по-високо при мъжете през 80-те години в сравнение с 2000 година. Много от учените отдават това на все по-голямото затлъстяване на населението, както и на увеличения прием на всякакви медикаменти.

Ниското ниво на тестостерон се асоциира най-често с понижено сексуално желание и по-трудното натрупване на мускулна маса. Едно скорошно изследване дори установи, че понижените тестостеронови нива увеличават риска от депресия.

В тази статия ще ви запознаем с 3 съвсем естествени съставки, които подпомагат за повишаване нивата на тестостерона. Може да ги откриете и под формата на хранителни добавки.
 

Сминдух
 

Тази билка е изключително разпространена в кулинарията. С    поред изследването на Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, обаче тя има изключително благоприятно въздействие и върху тестостерона. Освен това тя повишава и либидото. Всичко това се дължи на сапонините, които се съдържат в сминдуха. Те спомагат за успешното регулиране на хормоналните нива и увеличават тестостерона в организма по естествен път.


 

Джинджифил


Коренът от джинджифил е едно наистина изумително природно богатство. Джинджифилът оказва благоприятно въздействие върху организма, като се справя успешно с различни храносмилателни проблеми. Той понижава нивата на т.нар. лош холестерол, богат е на витамини и минерали. Благодарение на способността му да намалява артериалното налягане на организма, джинджифилът спомага за увеличаване на тестостероновите нива. Още от стотици години, той се счита за изключително силен афродизиак.


 

Трибулус терестрис

 
Трибулус терестрис или по-известна у нас като „бабини зъби“ е билка, чиято популярност в спортните среди все повече нараства.  Има направени редица изследвания, доказващи, че употребата й благоприятства за мускулния растеж, понижава кръвното налягане и увеличава нивата на тестостерон в организма по естествен път.Употребата на трибулус терестрис стимулира мъжката потентност, либидото и укрепва здравето на простатната жлеза.
 
Ако желаете значително да увеличите нивата си на тестостерон, което да доведе до повишаване на тонуса, силата и мускулната маса, може да разгледате и хранителните добавки, съдържащи изброените съставки, в нашия онлайн магазин - категория Тестостеронови стимулатори.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес