Зареждане

Жоел Арате през сълзи: Съжалявам, че медалът не е златен!

Жоел Арате през сълзи: Съжалявам, че медалът не е златен!
Публикувано на: Август 14, 2024 в 20:26 ч

Източник: БФ по бокс/Startphoto.bg 

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за мъже Жоел Арате даде път на емоциите, натрупани от Олимпийските игри в Париж. На пресконференцията в Пресклуб „България“ той се извини през сълзи, че спечеленият медал от Хавиер Ибаниес в категория до 57 килограма не е златен, а бронзов. Както той, така и останалите от щаба и ръководството на федерацията не могат да се зарадват истински на постигнатия резултат заради съдийския фактор във френската столица.

„Съжалявам и се извинявам на президента на федерацията Красимир Инински. Обещах, както на него, така и на България, златен медал, а се връщаме само с бронз. Всички видяхте какво се случи. Изглежда Хавиер ще трябва да нокаутира съперниците си в Лос Анджелис, за да не му отнемат победата. Това е единствения начин и ще работим в тази посока“, заяви емоционално Арате.

Той е уверен, че България разполага с много качествен и млад отбор, който тепърва ще разгръща още потенциала си.

„Ще работим още по-усилено, за да може в Лос Анджелис да имаме повече боксьори, които да донесат повече медали за България. Потенциалът е много голям, видяхме го в Париж, но имаме момчета, които са на 20-22 години и тепърва ще ни радват, защото са със сериозни качества“, каза още Жоел Арате.

Президентът на федерацията ни Красимир Инински също призна, че е плакал след полуфинала на Хавиер.
 
„Няма да крия, не ме е срам. Плаках в ръцете на Христо Стоичков. И честно казано ми е трудно да говоря на момчетата и момичетата, след като виждам, че са ги ограбили. Но тези неща, тези несправедливости, съдии, мъже-жени, те ни сплотяват още повече и ни правят по-силни. Вярвам, че боксът ще остане в Лос Анджелис, най-вероятно под друго управление, и се надявам, че ще изчистят съдийството и корупцията. Защото ние виждаме, че ни ограбват, но няма на кого да се оплачем, няма ВАР, както е при футбола. И все пак – голямо благодаря, както на мъжете, така и на жените. Четирима наши боксьори са в петицата на Олимпийските игри, от петима участника. И това не е малко, но знаем, че заслужавахме повече и от това ни боли“, заяви Инински.

Бронзовият ни медалист Хавиер Ибаниес допълни, че благодари на публиката на стадиона в комплекса „Ролан Гарос“, която го е подкрепила, както и на всички в България, които в последните две седмици са го мотивирали още повече да работи за злато след 4 години.

„Аз знам какво стана на този полуфинал. Публиката го усети, 10 хиляди зрители си казаха мнението. Писаха ми много хора, които дори не познавам, за да ме поздравят. Обещах златото, доволен съм, че все пак спечелих медал, но целта е друга и ще я преследвам в Лос Анджелис“, заяви националът ни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес