Зареждане

Иман Хелиф съди Илън Мъск, Доналд Тръмп и авторката на Хари Потър

Иман Хелиф съди Илън Мъск, Доналд Тръмп и авторката на Хари Потър
Публикувано на: Август 15, 2024 в 10:00 ч
Иман Хелиф, олимпийската шампионка по бокс, която наскоро спечели злато в Париж, обмисля съдебни действия срещу Илон Мъск и Дж. К. Роулинг за кибертормоз. Хелиф, която е изправена пред международна критика и недоразумения относно пола си, планира да посочи имената на тези публични фигури в жалбата си.

Спорът започна след битката на Хелиф с Анджела Карини, след която Дж. К. Роулинг неправилно представи Хелиф в социалните медии. Авторката на Хари Потър заяви, че онези, които се противопоставиха срещу „мъж, който удря жена в името на спорта“, направиха това, защото вярваха, че Хелиф е „транс“, което според нея е погрешно схващане.

Тези коментари бяха част от по-широка онлайн атака срещу Хелиф. Освен Роулинг, в жалбата се споменава и Илон Мъск, въпреки че подробностите за участието му не са напълно изяснени. Адвокатът на Хелиф добави, че дори Доналд Тръмп може да бъде разследван като част от наказателното преследване, в зависимост от участието му в социалните медии.

При завръщането си в Алжир Хелиф беше топло посрещната от своите сънародници, които се обединиха зад нея въпреки международните противоречия. По време на пресконференция след двубоя си Хелиф подчерта своята идентичност и решителност.

„Аз съм жена като всяка друга жена. Родена съм жена и съм живяла като жена, но има врагове на успеха, които не могат да търпят моя успех. Това придава на победата ми особен привкус.“, каза Хелиф.

Ясно е, че Хелиф едва ли ще постигне успех в такова дело, но пък такива новини ще продължават да й носят слава. В днешно време славата носи пари.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес