Зареждане

Стрикланд излиза срещу победителя между Адесаня и Дю Плесис

Стрикланд излиза срещу победителя между Адесаня и Дю Плесис
Публикувано на: Август 14, 2024 в 10:00 ч
Дана Уайт внесе известна яснота по отношение на титлата в средна категория на Ultimate Fighting Championship - поне засега.

Дрикус Дю Плесис ще защитава своята титла в средна категория срещу бившия шампион Израел Адесаня в главното събитие на UFC 305 в Пърт, Австралия, в събота. Изглежда, че няколко кандидати имат основателни претенции за следващата титла след края на битката.

Един от потенциалните претенденти е победителят от двубоя между Робърт Уитакър и Хамзат Чимаев, насрочен за UFC 308 през октомври. Въпреки това претендент № 1 Шон Стрикланд остава твърдо решен да се бие за титлата след това, като дори отказа потенциален мач срещу Уитакър, ако "Bobby Knuckles" победи Чимаев.
По време на участието си в "Шоуто на Джим Роме" Уайт посочи, че Стрикланд ще бъде следващият на опашката за пояса.

"Шон Стрикланд в момента е номер 1 в средната категория в света", каза Уайт. "И отговорът е "да", "да"."


Макар че първоначално се очакваше Адесаня и Дю Плесис да се срещнат на UFC 293 през септември 2023 г., "Stillknocks" беше отстранен с контузия на крака, което отвори вратата за Стрикланд да получи шанс за титлата. Представителят на Xtreme Couture продължи да изнася майсторски клас по контраудари, за да спечели единодушна победа над Адесаня в един от най-големите обрати в историята на битките за титлата на UFC. След това Стрикланд загуби пояса си от Дю Плесис чрез разделено решение на UFC 297 през изминалата година - решение, което той оспорва и до днес.

По време на пресконференцията след двубоя за Contender Series на Дана Уайт във вторник вечерта главният изпълнителен директор на UFC потвърди позицията си.

"Той е класиран на първо място в света. Стрикланд го заслужава", каза Уайт.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес