Зареждане

Пади Пимбълт се закани на Махачев: Идваме, братко!

Пади Пимбълт се закани на Махачев: Идваме, братко!
Публикувано на: Август 14, 2024 в 20:00 ч
Пади Пимбълт идва за Ислам Махачев. 

"The Baddy" влезе в топ 15 на леката категория с победата си в първия рунд над Кинг Грийн на UFC 304 в Манчестър. Това официално го постави в полезрението на Махачев като действащ носител на титлата в категорията. 

Докато беше в Абу Даби, за да присъства на последното издание на UFC в Etihad Arena,"Dagestani Destroyer" беше попитан за бъдеща среща с ливърпулеца.

"Когато той Пимбълт заслужи, защо не", каза Махачев. "Ако той спечели следващите няколко мача. Когато той бъде в първата десетка, защо не. Защото нямам някакви вълнуващи битки в моята дивизия. Имаме нужда от някакво ново име."
 
В отговор на коментарите на Махачев, Пимбълт отправи предупреждение към шампиона в лека категория чрез видео в социалните мрежи .

 
"Помните ли когато Ислам Махачев говореше за мен онзи ден? Каза: "Той е вълнуващ боец" и т.н. "Ако продължава да побеждава, никога не се знае, може да се бие за пояса" и т.н. Знаеш ли, Ислам. Ние идваме. Идваме, братко, идваме."
 

Пимбълт има да свърши още работа, преди да получи шанс да се бие за златото

Досега Пади Пимбълт е с перфектно 6-0 в октагона със забележителни победи срещу бойци като Джордан Ливит, Джаред Гордън, Тони Фъргюсън и Кинг Грийн. Все пак Пимбълт има да свърши още много работа, преди да спечели първия си шанс за златото на UFC. 

В същото време Махачев е в процес на поредна успешна защита на титлата си, като подчини Дъстин Поарие в петия рунд на мача UFC 302. 

Първоначално Махачев се надяваше да защити пояса си през октомври тази година, когато промоутърът се завръща в Абу Даби, но контузия на ръката остави Махачев настрана до края на годината. 

Най-високопоставеният претендент Арман Царукян е почти сигурен, че ще бъде следващият, който ще се изправи срещу Махачев, след като дагестанецът бъде излекуван и готов да се завърне.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес